IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac ще даде доживотна гаранция на електромобила си

Тя обаче няма да важи за всички пазари и ще се отрази на цената

Американският производител Cadillac се готви да представи своя първи електрически кросоувър Lyriq в Китай - най-големият автомобилен пазар в света. Там моделът ще получи ново име и редица бонуси, които трябва да повишат неговата конкурентоспособност. Те включват доживотна гаранция, три години безплатно от обществени зарядни (до 1200 км месечно) и домашна зарядно за подарък, съобщава GM Authority.


Cadillac Lyriq


Производството на на електрически автомобили за Китай ще започне през следващите седмици в завода на GM в Шанхай, а продажбите стартират през лятото. На местния пазар Lyriq ще се появи под името Rugie, като цената на базовата версия ще бъде 440 000 юана или 63 500 долара. Това е с 2360 долара повече от цената на Lyriq за САЩ.

В Cadillac се надяват, че благодарение на допълнителните предложения към клиентите електромобилът ще успее да се наложи на един пазар, пълен с подобни модели. Ако клиентът не не се нуждае от безплатно зареждане у дома, Cadillac ще позволи зареждането на кросоувъра с още допълнителни 8000 км безплатно.


Cadillac Lyriq


В допълнение, клиентите ще могат да получат отстъпка за зареждане на още 2200 долара, както 50 гигабайта 5G трафик, но трябва да поръчат електрическа кола преди април 2023 г.

Базовият Cadillac Rugie ще се предлага с един електромотор с мощност 340 к.с. (440 Нм въртящ момент) на задната ос и батерия с капацитет 100 кВт/ч, което трябва да осигури пробег от 650 км с едно зареждане.


Cadillac Lyriq


Ще се предлага и версия с два двигателя с 503 к.с. и 710 Нм. Този Rugie ще ускорява от място до 100 км/ч за 4,9 секунди, като ще изминава около 600 км с едно зареждане.


0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз карам ioniq 5 4x4.. гаранцията е 8 години или 160 000 км. С 8 години безплатна пътна помощ в цяла европа ! Вие си карайте теслите : ))) също теслата,като смени собственика или при ПТП софтуерно одрязват бързото зареждане.. и масово дремят по 3,4 часа на кауфландите.. докато аз от 10 % до 100 си зареждам за час горе долу..или на 350 kw зарядна за 15 мин :))
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До Анонимен ... Разликата е,че теслата дават 4 години гаранция или 80 000км !! И нямаш обслужване в бг ! Най - близкото е в Австрив : ))))
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Mupo ( преди 1 година )
    Доживотна гаранция!
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Някой, ако може да ми каже какво му е преимуществото пред Модел 3 ще си го взема! Не съм фен на Тесла, но по отношение това, което предлагат и цената са номер едно в момента. Тези китайски Кадилаци на тази цена са голямо тото.