IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac показа най-мощния и най-скъп модел в историята си

Escalade-V получи 6,2-литров V8, който развива 690 к.с.

Американският производител Cadillac представи нова топ-версия на флагмана си Escalade, която е получи традиционната буква „V” в името си. С нея се обозначават високопроизводителните автомобили, разработени от подразделението Performance Division на General Motors специално за луксозната марка.


Cadillac Escalade-V


Големият SUV е оборудван с 6,2-литров V8 с компресор, като развива мощност от 690 к.с. и 885 Нм. Двигателят е съчетан с 10-степенна автоматична скоростна кутия, която прехвърля 67% от сцеплението към задната ос. Това превръща Cadillac Escalade-V в най-мощния автомобил в историята на марката. Като  сравнение може да се посочи, че 6,2-литровият двигател на Dodge Durango Hellcat произвежда 720 к.с., но този модел вече е спрян от производство.

С тегло от почти 3 тона, Cadillac Escalade-V е в състояние да ускори от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 4,4 секунди. Изминаването на класическото разстояние за драг – 1/4-миля (402 метра), отнема 12,74 секунди.


Cadillac Escalade-V


Всъдеходът получава четвърто поколение на системата Magnetic Ride Control на GM, заедно с адаптивно окачване Air Ride и допълнителен хардуер за настройките на шасито, който е направен за V-моделите на Cadillac. Водачът има на разположение няколко режима на шофиране, при които освен настройките на шасито се променят и тези на кормилната уредба. Сред тях са Tour, Sport, а също така Snow/Ice (сняг/лед), които оказват влияние върху работата на двигателя и система за задвижване на четирите колела AWD.

На външен вид топ-версията може да се различи от стандартния SUV благодарение на спортната предна броня с масивен централен въздухозаборник, както и по радиаторната решетка с тъмни елементи по краищата. Всъдеходът е получил емблеми от линията V-Series на вратите, както и специални лети джанти с червени спирачни апарати. Има и четири спортни изпускателни тръби на изпускателната система, както и малък дифузьор отзад.


Още снимки на най-мощния SUV на американската марка - вижте в галерията:

Всъдеходът ще излезе в ограничен тираж, като ще се предлага предимно в САЩ. Продажбите стартират през лятото, като цените на Cadillac Escalade-V ще започват от 149 900 долара. Това го прави и най-скъпият сериен модел в историята на марката. За сравнение, луксозният SUV Mercedes-Maybach GLS на американския пазар се оценява на 160 000 долара.

0 от 500