IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac смени стъклото с телевизор, а педалите – с чехли

Концепцията InnerSpace представлява напълно автономен електромобил

Американският производител Cadillac използва изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, за да представи концептуалния автомобил InnerSpace, който представлява визията на марката за личната мобилност на бъдещето.


Cadillac InnerSpace


Концепцията, разбира се, е напълно електрическа, като в кабината няма нито една система за управление, а всичко е поверено на автопилот. Прототипът на двуместния автомобил се присъединява към портфолиото от концепции Cadillac Halo, предназначени да покажат, че автомобилът може да бъде не само просто средство за транспорт, но и луксозен артикул, който може да повиши нивото на комфорт и благополучие.

Философията на тази концепция се основава на идеята, че човек трябва да използва времето на пътя, за да се отпусне, а не да се напряга още повече, следейки пътя. Пълната автономия позволява на водача да се освободи от необходимостта от шофиране, а наборът от съвременни асистенти и технологии е предназначен да помогне за максимално релаксиране и почивка по време на пътуването.


Cadillac InnerSpace


Благодарение на използването на биометрични данни и машинно обучение, концепциите от гамата Halo могат да предложат на всеки наистина персонализирано изживяване при пътуване. Вместо предно стъкло, електрическата кола има гигантски извит екран, а на мястото, където обикновено се намират педалите, е поставено специално отделени за съхранение на домашните чехли.

За по-голямо удобство покривът се отваря с вратите, а отделните седалки се преместват към пътника. Освен това, използвайки технологията Ultium Platform, батериите се разпределят по цялата дължина на каросерията, вместо да се концентрират на едно място. Това позволява на автомобила да бъде още по-нисък и по-спортен, като едновременно с това увеличава пространството в салона.

Още снимки на новата концепция на Cadillac - вижте в галерията:


Снимки: Cadillac

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Nikolay ( преди 2 години )
    Напълно извратен свят *** трансове бита нито коли има вече нито нкщо светът отива на сасипия
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 2 години )
    Евала - в сайт за автомобили "пeдaли" е цензурирана дума хаха.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 2 години )
    Телефоните отдавна станаха преносими компютри по които чат пат може и да говориш, часовниците поумняха и правят какво ли не и между другото показват и часа ;-) Сега колите се превръщат в мобилни устройства за забавление. Процесът ще е напълно завършен когато станат изцяло автономни и волана и *** изчезнат и вече няма да има шофьори а само пътници. Както впрочем отдавна има влакове без машинист. За добро или лошо натам вървят нещата :-/
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не става ясно дали от Cadillac са адресирали ключовия въпрос - позволява ли салона *** на манекенка по време на движение? Алтерантивно конфиденциално удряне на злобарки, щотото на тоя екран няма само научно популярни филми да се гледат..