IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-луксозния Mercedes S-Class за всички времена

Лимузината Maybach Haute Voiture идва като сериен модел догодина

Мнозина биха твърдели, че Mercedes няма директен съперник на свръхлуксозни автомобили като Rolls-Royce Phantom или Bentley Flying Spur Mulliner. Но подразделението Maybach не спира да натиска по посока на това да стане ултралуксозен бранд. И залага много на версиите с удължена колесна база на знаменития S-Class в опитите да ги направи истински съкровища на колела.


Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept


В битката за клиенти на свръхлуксозните машини идва и Mercedes-Maybach Haute Voiture. Машината е на фаза концепция, която ни дава предварителен преглед към лимитирана специална версия на Maybach S-Class, която ще се появи на пазара в началото на следващата година.

Вдъхновена от висшата мода (Haute Couture), Haute Voiture е с двутонален екстериор, комбиниращ тъмно син цвят в горната част на купето и колесните арки, със специална окраска в цвят розово злато за долните части на каросерията. Но този специален S-Class залага много повече на интериора си, който определено е атрактивен и много луксозен.


Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept


Двуцветната комбинация от каросерията продължава и в разкошния салон, където букле плат в синьо, бежово и розово злато украсява вратите и се забелязва на седалките с техните меки възглавници. Акцентите от розово злато създават впечатлението, че седите в бижу, което идва в комплект със съвпадащи чанти и облекло, използвайки същата букле тъкан и напа кожа.

Говорейки за напата, има детайли с бяла такава буквално навсякъде, където погледнете. A от Maybach са стигнали още по-далеч като дори дискретно са дали на информационно-развлекателната система MBUX блестящи акценти от розово злато. Дори и старт бутонът е с пръстен от него, а индивидуалните кресла на втория ред разполагат със специална стойка за шампанско и възглавници от бяла изкуствена козина.


Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept


Все още няма никаква техническа информация за серийния модел, но се предполага, че той ще се задвижва от мощния V12, резервиран за версията S680. Няма яснота и за цената, но американски дилъри вече са споделили за цифри от порядъка на доста над 200 000 долара. Което значи, че на нашите пазари тези числа в евро няма да са нещо неочаквано...

Повече снимки на Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept вижте в галерията:

0 от 500