IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа Maybach... за офроуд

С необикновения проект компанията отдава почит на починалия дизайнер на Louis Vuitton

Mercedes-Benz представи Project Maybach - уникално изглеждаща концепция с електрическо задвижване. Моделът е създаден съвместно с известния моден дизайнер Върджил Абло (Virgil Abloh), който почина неочаквано от рак в края на миналата седмица. Абло, който в последните години бе шеф-дизайнер на Louis Vuitton, е работил по проекта заедно с дизайнера на германската марка Гордън Вагенер.


Project Maybach


От Mercedes решиха да представят концепцията публично днес, в памет на Абло, като прототипът ще бъде изложен в музея Rubell в Маями, САЩ. Сътрудничеството между двамата дизайнери е довело до уникална машина, в стила на популярните Safari версии на спортните автомобили, като е създаден буквално от нулата.

Project Maybach изследва "възможностите за бъдещия дизайн" на луксозната марка, като е вдъхновен от аутдор изживяванията и няма нищо общо с нито една машина, създавана от германския производител до момента. Оф-роуд купето изглежда драматично, макар дизайнът му да е относително семпъл, с прави линии и остри ръбове. Но това не означава, че не е интересен.


Project Maybach


Машината е описана като двуместно оф-роуд купе с електрическо задвижване и разполага с доста дълъг преден капак, който, обаче, е нещо повече от метален лист: той е прозрачен, със соларни клетки, които да подпомогнат пробега на електрическия всъдеход.

Предницата е вертикална, като под нея е разположена предпазна кора, комбинирана с булбар, на който има допълнителни LED светлини. Задницата следва същия вертикален стил, като отдолу също има монтирана предпазна кора. В салона има две изчистени плоски седалки, които могат да се превърнат в походни легла.


Project Maybach


Офроуд купето разполага с масивна външна предпазна клетка, върху която е поставен експедиционен багажник, а в предната й част има още допълнителни светлини за приключения през нощта. Машината е оборудвана и с разнообразно оборудване за бивакуване сред природата, а гумите са с фокус към проходимостта.

Прототипът е с дължина от 6 метра, което е със 745 мм повече и от версията с удължена колесна база на Mercedes-Benz S-Class, която пък е в основата на версиите Maybach на германците. Компанията не посочва никакви технически спецификациите на електрическото задвижване, но съдейки по идеята на автомобила, то със сигурност е и на двете оси.
 
 
Повече снимки на Project Maybach вижте в галерията:


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Fidanovvv ( преди 2 години )
    Bwaahhhhaaaaaaaaa
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Искат, стари спомени с пичето по дюните. Малко релакс от сивото ежедневие. Браво, баровска работа.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С този детски дизайн се подиграват на традициите и клиентите на марката.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мерцедес е религия, Майбах е Библия! К'ви са тия недоносени педеру***гели, които са решили да се е***ават с тях???!!! К'вой туй, бе? Аман от цветните ви знамена... Пичове, откачам като гледам, що за откачалки ни моделират мисленето! Ай, сииииийктир! Поздарви на всички!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Опитали са се да съешат несъчетаеми неща - като се почне от бранд и предназначение, мине се през нелепо стърчащата за оффроудър на предния капак емблема, издължената предница и малка височина, които убиват всякаква видимост, междуосие, което подпомага :)) засядането и др- смайващи неща. Въпреки това, обстоятелството, че се прави един мил и затрогващ, по същество емоционален жест към уважаван колега, ме кара да подкрепя по човешки начин този проект!
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Тия що се излагат толкова нелепо ...
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ужас!