IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5-те най-мощни мотоциклета тип „чопър"

Тези машини не са за начинаещи, но са идеални за дълги разстояния

Карането на мотоциклет е забавно и отваря цял нов свят от възможности. От бързи и яростни спортни мотоциклети до стилни туристически, днешният пазар на мотоциклети е пълен с предложения за всеки свободолюбив човек, който търси приключения на открито. Но когато става дума за пътувания на дълги разстояния, няма нищо по-добро от круизните мотоциклети - т.нар. „чопъри“, които правят дългите пътувания най-удобни и безопасни.


bike


Като правило туристическите мотоциклети са по-големи и по-тежки от повечето други байкове, защото са предназначени да пътуват на дълги разстояния. Когато трябва да прекосите морето, вие не строите малка гребна лодка, а надежден кораб, който може безопасно да ви отведе до вашата дестинация.
Размерът и формата на туристическия мотоциклет предлагат много възможности за удобна мобилност и съхранение. Можете да опаковате екипировката си в няколко „дисаги" и просто да карате към залеза.

Чопърите са една от най-скандалните разновидности на круизните мотоциклети. Ефектно изглеждащи, добре балансирани и лесни за управление, тези машини не са предназначени за високоскоростно шофиране - по-скоро за спокойни разходки. Независимо дали карате по улиците, тръгвате извън града за уикенда или пътувате по магистралата, те могат да бъдат много забавни.


bike


Ще ги разпознаете по дългите им наклонени предни вилки, високото кормило, ниската рамка и наклонената форма отпред-назад. Доста големи и тежки, но в същото време изненадващо елегантни, те радват не само на външен вид. Обикновено това са индивидуални проекти, в резултат на които серийният мотоциклет се модифицира в съответствие с идеалите на собственика и става не просто средство за транспорт, а произведение на изкуството, източник на гордост и модел на подражание.

Популяризирани от Питър Фонда в култовия филм „Easy Rider“ („Волния ездач”), чопърите не са най-ефективните машини за шофиране: бързи и стабилни по права линия, но по-малко отзивчиви при ниски скорости и в завои, те са предназначени предимно за визуални ефекти. Въпреки това, много членове на тази група мотоциклети са чудесни за дълги пътувания. Ето някои от най-интересните, надеждни и мощни модели.

5-те най-мощни мотоциклета „чопър“ (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    YAMAHA XV 1900 е Cruiser и винаги е бил такъв, а не туристически велосипед. Наистина no coment! Още колко глупости са написани/преписани/преведени с гугъл преводача не е истина. Положението в този сайт е под всякаква критика...
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    no coment ( преди 1 година )
    "XV 1900 е страхотен туристически велосипед"
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    рокера ( преди 1 година )
    Този, който го е писал, определено не разбира много от мотоциклети. Това нещо е пълна лъжа: когато става дума за пътувания на дълги разстояния, няма нищо по-добро от круизните мотоциклети - т.нар. чопъри, които правят дългите пътувания най-удобни и безопасни. Всъщност истината е, че не чопърите, а tourer bike са най-доброто за дълги пътувания. А най-най-доброто е Honda Gold Wing. Няма по-добър мотоциклет създаван някога за дълго пътуване от Honda Gold Wing. Който е карал знае за какво говоря!