IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Механик определи Toyota Supra като „бездънна яма за пари“

Големият проблем на спортното купе са сложните агрегати на BMW (ВИДЕО)

Популярният американски автомобилен механик Скоти Килмър, който е известен със своята откровеност, даде своето мнение за един от най-популярните спортни модели на планетата - Toyota Supra. В отговор на въпрос на собственик на колата, който попита дали тя е надеждна в дългосрочен план, американецът я определи като „бездънна яма за пари“.


Toyota Supra


Според Килмър, който има собствен канал в YouTube и често от него дава съвети на автомобилни теми, купето с две врати определено ще изпразни джоба на собственика си. А причината е, че Supra е по-скоро продукт на BMW, а не на Toyota.

Механикът посочва, че баварската марка произвежда надеждни двигатели и трансмисии, но използва много сложни технологии за създаване на части, които впоследствие значително увеличават разходите за ремонт. Килмър е категоричен, че новата Supra няма нищо общо с автомобилите на Toyota и посочва аргументите си за тома.



Основният е, че новото поколение на спортния автомобил се произвежда в завода Magna Steyr в Грац, Австрия, на същото място като роудстърите на BMW, които с възрастта се превръщат в „прахосмукачки на пари“. Серията Toyota Supra A90 е построена на базата на BMW Z4, като моделите имат обща платформа, двигатели и трансмисии (както механични, така и автоматични). Дори електронната чистачка е направен от компания, която работи само с BMW.

Моделите се различават само в настройките на задвижващите си агрегати и по панелите на каросерията. На табелките на Supra дори е изписано „Произведено от BMW“, категоричен е механикът и припомня, че дори сервизните акции на модела на Toyota се организират от BMW. Последната беше заради неправилно монтиране на предпазния колан на шофьора.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 22 rate down comment
    А3 ( преди 1 година )
    Този не е никакъв механик, а обикновен влогър или там както ги наричат, и супер безообразно лъже в клиповете му.
  • #3
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Владо ( преди 1 година )
    То проблемът е именно в това - че не е японско.Немска технология в австрийски завод.Никой любител на Toyota не харесва тази Supra.Защото като замисъл, технология, изпълнение, платформа, агрегати няма нищо общо с продукт на Toyota.Но такъв е живота - глобализация...
  • #2
    6 rate up comment 32 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма как да очакваш високи технологии от японско. Те са в Европа и САЩ, а напоследък и в Корея и Китай, макар и в по-малка степен.
  • #1
    21 rate up comment 3 rate down comment
    BMW ( преди 1 година )
    BMW Break My Wallet