IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходът на Стив Макуин поскъпна 200 пъти за 50 години

Този Chevrolet Blazer от 1970 г. ще бъде продаден на търг през уикенда

През 1971 г. жителят на Лос Анджелис - Боб Бианки, вижда обява във вестник за продажбата на зелен Chevrolet Blazer с две врати. В нея се казва, че всъдеходът ще бъде даден на първия, който пристигне с 1800 долара в джоба. Боб успява да изпревари останалите и става собственик на почти нов Blazer K5 CST.


Chevrolet Blazer


По-късно Бианки разбра, че не си е купил обикновен автомобил, тъй като първият му собственик е бил Стив Маккуин. Легендарният актьор купува няколко коли за състезателния си тим, като този Chevrolet е сред тях. Година по-късно повече от тях, сред които е зеленият Blazer, са продадени.

След като научава, че част от холивудската история е попаднала в ръцете му, Бианки започва да се отнася още по-внимателно с колата и не бърза да се раздели с нея. В момента всъдеходът има пробег от 130 000 км (81 2000 мили), като под капака му е поставен 5,7-литров V8 двигател на Chevrolet.


Chevrolet Blazer


Маккуин и екипът на неговата компания Solar Productions правят някои подобрения по колата, като инсталират преден диференциал Positraction и заменят решетката с такава на GMC с четири фара вместо два. Всъдеходът е зелен не само отвън, но и отвътре. В този цвят да седалките,арматурното табло, волан, кормилната колона, централната конзола и стелките.

При появата си на пазара през 1971 г. Chevrolet Blazer е струвал 1800 долара, а ако е в добро състояние, сега може да се купи за 3000 долара. Фактът, че автомобилът е принадлежал на легендата Стив Маккуин обаче увеличава цената му в пъти. Според експертите на аукционната къща Mecum, която организира търг на 21 май, колата ще бъде продадена за 350 000-375 000 долара.


Още снимки на всъдехода, принадлежал на холивудската легенда - вижте в галерията:

0 от 500