IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полският „Фиат“ на Том Ханкс беше продаден за 83 500 долара

Холивудският актьор ще даде получените средства за благотворителност

Един от най-известните холивудски актьори – Том Ханкс, продаде на търг своя Fiay 126p, който беше направен от тунинг-студиото Carlex Design през 2017 г. Получената сума от 83 500 долара ще отиде за благотворителни цели.


Fiat 126p


Колата е подарена на актьора от жителите на полското градче Белско Бяла, като тя е била напълно реставрирана. По нея няма ръжда, олющена боя или повреден хром. Интериорът също е в перфектно състояние, като експертите от Carlex Design са заложили на естествена кожа с контрастиращи черни ивици.

Бутоните и превключвателите са в сребристо, за да приличат на пишеща машина, а под скоростомера има надпис „Белско Бяла за Том Ханкс“. В средата на таблото е поставена метална плоча с подписа на актьора, негов автографът има и на вратата от страната на водача.


Fiat 126p


Силовият агрегат е стандартният за модела - двуцилиндров двигател с обем 594 кубически сантиметра, който произвежда скромните 23 к.с. и 39 Нм, като е комбиниран с четиристепенна механична скоростна кутия.

Общо 36 души са се включили в наддаването на автомобила, а победителят получи и изработени по поръчка ръкавици за шофиране в същата цветова гама като на интериора.


Още снимки на автомобила и легендарния актьор - вижте в галерията:


0 от 500