IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните премиум модели: Tesla окончателно завзе Европа

Американците държат и първите две места при електромобилите, с огромен аванс пред третия

Само няколко месеца след европейския си дебют Tesla Model Y вече е абсолютен лидер в класа си, показва статистиката на аналитичната компания Dataforce. Вече ви запознахме с най-продаваните модели в масовия сегмент, сега идва ред и на премиум автомобилите.

Model Y е успял да стигне и до четвърта позиция изобщо, а пазарен лидер в премиум сегмента е другият модел на американците - Model 3. Това са и двата най-продавани електромобила на Стария континент, с огромен аванс пред следващите Fiat Nuova 500, Kia Niro и Volkswagen ID.4. Eто и кои са лидерите във всички отделни класове на премиум сегмента (разпределението на моделите по класове на моменти изглежда необичайно, но такива са вижданията на Dataforce).
   
    
Най-продаваните премиум модели в Европа (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    Шрек, за толкова години самота в блатото трябваше да се научиш поне да четеш :D
  • #9
    3 rate up comment 7 rate down comment
    shrek ( преди 1 година )
    Тук прави впечатление, че присъстват само три немски марки. Къде са ВАГ? Тази класация е измама!
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    #3 акo е велика дума, *** цапa гaщи
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    В Евросалона: - Ко туй? - Модел Уай. - Колко дига? - 260. - Не думай.. Давай!
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    За април Tesla отново са извън класациите, защото няма внос. Разликата както виждаш е когато има внос. Производството в Берлин е приготвено изцяло за европейския пазар и след няколко месеца, когато настроят машините и организират веригата за доставките, няма да я има тази цикличност един месец да има рекорди, а другият въобще да няма продажби. Рекордите ще са ежемесечни.
  • #5
    15 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Хайде първо да направят, пък тогава ще говорим за цената. Електромобилите на Тесла всъщност са евтини за това, което предлагат. И не забравяй, че цените им са високи заради пазарната икономика и принципа, че търсенето и предлагането определя цената. В момента търсенето с много изпреварва предлагането и Тесла работи на над 30% печалба. Когато задоволи пазара, тогава ще свали цените и дори Дачия няма да могат да предлагат такава цена за електромобил, защото Тесла си произвежда всичко сама.
  • #4
    13 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те и миналата година Тресла бяха уж първи през цялото време, но накрая не излезе точно така. Тези класации са по-корумпирани и от нашите медии.
  • #3
    16 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само не знам кой акълия слага пластмасовата Тесла в премиум. Цената на тази щайга е висока заради скъпите батерии и електромотор. Дачия ако направят кола с такива параметри ще е на същата цена.
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 1 година )
    И това преди войната и преди дизелче по 4 Евро. Тепърва някои ще берат ядове от Тесла. До края на годината ще е тотален лидер. После 2-ри завод и така.
  • #1
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Без изненади ( преди 1 година )
    Мадел У скоро ще стане най-продаваният автомобил във всички сегменти, като му почне масовото производство в пълен обем в германската фабрика.