IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци преговарят за 34% от Renault Korea

Сделката ще позволи на Geely да стъпи на американския пазар

Френският автомобилен гигант Renault планира да продаде 1/3 от акциите на своето подразделение в Южна Корея - Renault Korea Motors, на китайския автомобилен производител Geely. Това съобщава агенция Reuters, като се позовава на свои източници.


Renault Samsung


След приключване на сделката, автомобилният производител от Китай ще получи 34% дял в корейското подразделение на Renault, който е оценено на 207 милиона долара. В резултат на това европейският автомобилен производител ще предложи на партньорите си от Китай 45,4 милиона от своите книжа на цена от 4,6 долара всяка.

Основната цел на тези инвестиции от страна на на Geely е да бъде осигурен достъп до пазара на автомобили в САЩ. Споразумението за свободна търговия, подписано от САЩ и Южна Корея, ще позволи на китайската марка да заобиколи високото данъчно облагане и да организира непрекъснат износ на своите модели за САЩ.

В края на миналото лято кампаниите на Renault и Geely сключиха споразумение за съвместна работа. Благодарение на него двата производителя ще могат да си споделят разработки и технологии, да произвеждат заедно модели с хибридно задвижване, както и да изграждат съвместни заводи в Китай и Корея.

0 от 500