IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как поскъпват популярните употребявани автомобили

В някои сегменти на пазара скокът на цените е направо фрапиращ

Автомобилното производство продължава да среща сериозни трудности и това води до поскъпване на употребяваните превозни средства. Проучване на изданието FOCUS Online показва кои са хитовете на пазара на коли втора ръка. То показва, че все още малка част от потребителите искат да си купят електромобил, докато в същото време време производителите намаляват брой на бензиновите и дизеловите двигатели в своите модели.


употребявани автомобили


Това, на практика означава, че във фазата на плавно преминаване на индустрията към електрическо задвижване предлагането на добри двигатели с вътрешно горене става все по-рядко. Съответно, то не отговаря на търсенето им и се отразява на цените на колите втора ръка.

Статистиката на пазара го доказва – ако през март 2021 г. средната цена на употребяван автомобил в Германия е била 21 793 евро, то година по-късно е 21 793 евро, което означава ръст от близо 25%. И с всеки изминал месец тя продължава да расте, като в случая тези цифри важат за коли с пробег до 200 000 км и възраст до 20 години.


Какви са средните цени по сегменти

употребявани автомобили

Поглед в най-големия сайт за продажба на употребявани коли показва, че за 12 месеца цените на предлаганите автомобили са скочили с 23,1%, но броят на обявите е намалял с 24,3%, което прави цели 1,2 милиона. И това също е сериозно доказателство, че пазарът наистина постепенно се изпразва. При някои модели поскъпването е още по-голяма, тъй като именно те се радват на най-сериозно търсене.

Как поскъпват употребяваните коли (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Коректен ( преди 1 година )
    Хубави статии, но правописните ви грешки са постоянно! Четете си статиите, преди да ги публикувате. Понякога в една статия имате по 7-8 грешки. Непрофесионално е! Излагате се!
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Лалала ( преди 1 година )
    Автора... много зле написана статия..21793 година по късно 21973.. vw tiran ? Какво е това ?
  • #3
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    "...ако през март 2021 г. средната цена на употребяван автомобил в Германия е била 21 793 евро, то година по-късно е 21 793 евро, което означава ръст от близо 25%...".- Верно ли!!!
  • #2
    29 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хората обедняват материално, но това е възможност /всяка криза е възможност/ да се обогатят духовно, тъй като оттеглянето на фокуса им към материалните блага им предоставя шанс да видят, че има и духовни блага, към които да се стремят и които им носят по- голямо удовлетворение.
  • #1
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нека да поскъпват, но всеки който си цени парите не трябва да взима нещо различно от това което се обезценява най-малко, тоест нито един автомобил с ДВГ.