IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цените на коли на старо продължават да бият рекорди

В кризата се набляга на малки модели, както и на електромобили

С толкова много фактори, които влияят негативно върху производството на нови автомобили в световен мащаб, не е изненада, че цените на употребяваните автомобили продължават да се повишават. "Брекзит", коронавирусът, недостигът на чипове и войната в Украйна доведоха до прекъсвания на веригата за доставки и това доведе до лавинообразен ефект на пазара. Чисто нова кола вече струва повече от преди и трябва се да чакате по-дълго, за нейната доставка.


употребявани автомобили


Последните цифри от пазара в САЩ са от февруари, като определено са стряскащи, съобщава iSeeCars, чието проучване е на базата на 1,8 млн продажби на употребявани коли. Цените им са се повишили с 35% в сравнение с февруари 2021 г., което е малко по-ниско от увеличението за януари (36,9%).

Прави впечатление, че заради скока на цените на горивата поскъпват най-вече масовите, малки и сравнително достъпни автомобили, плюс ефективните електрифицирани машини - електромобили и хибриди.

Топ 10 на моделите с най-голям скок на цените (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Нанекомудедова ( преди 2 години )
    Че има висок скок в цените на употребявани автомобили, нема никакъв спор! Но такава съпоставка, която тази статия прави е абсолютно НЕВЪЗМОЖНА.Има употребяван автомобил на 1 година с 120к мили, същия може да се намери и на 500мили, следователно разлика в цените.Автомобилния пазар в САЩ е много динамичен, и ще се възстанови до 1г макс., Но таралясниците в България ще са безбожно скъпи и недостъпни.
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако тези цени са за автомобили втора ръка, се чудя какво правят Горублянските жамбази, че не изнасят немските премиуми директно за САЩ
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да разбираме ли че "Спарк" втора употреба е на цена от 16900$?!
  • #3
    6 rate up comment 18 rate down comment
    Боко Риса ( преди 2 години )
    Кви са тия корейски кинефи дет сте ги сложели
  • #2
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Година по-късно. Обява за продажба на лек автомобил на 10 години на цена - 40 000 лева с празен резервоар. Цена с пълен резервоар - 60 000 лева.
  • #1
    43 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пешо, за пореден път, кой го интересува пазара зад океана? Там са едни "правила" в Европа са други. Ако искаш да пишеш статии за Америка, намери си някоя американска медия, или се прекъстете на .us, тъкмо няма да се налга да използваш гугъл за превод.