IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-добрите коли за препродажба

Две японски марки са начело в класацията на Kelly Blue Book

Blue Book (KBB) посочи най-добрите употребявани коли за 2022 г. В случая се оценяват превозни средства на възраст 5 години, като се пресмята каква част от първоначалната си стойност запазват след този период.


Toyota Tundra


На първо място в класацията на KBB е Toyota Tundra, която след 5 години употреба запазва 70,2% от първоначалната си стойност. Това означава, че версията Limited, която като нова струва 53 595 долара, потенциално ще може да бъде продадена за 37 000 долара.

На второ място се нарежда GMC Sierra. Средно той запазва 60,8% от цената си след 5-годишна употребява, което е отличен резултат с оглед на факта, че средната стойност за цялата автомобилна индустрия.


Toyota Tundra


Още пет пикапа попадат в Топ 10 на класацията - Toyota Tacoma, Ford Maverick, Ford Ranger, Ford Ranger и Jeep Gladiator, като всички те запазват над 50% от стойността си. Другите 3 автомобила в първата десетка са Chevrolet Corvette (59,5%), Toyota 4Runner (58,6%) и Tesla Model X (57,6%).

Логично, най-добрата масова марка е Toyota, която печели първото място в класация за пети път през последните 6 години. При премиум-брандовете начело е Lexus, който заема тази позиция за седма поредна година.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Галилей Марков ( преди 1 година )
    Екологични да ,но финасите не са достатъчни ..На старо само вино и ракия ....Наздраве от мен....
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тойота и всички останали!
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    От финансова гл.т. изгодно за продавача е цената да бъде такава, която да му донесе печалба, ако е търговец. В случая обаче ми се струва, че се говори не за търговци. Така, че няма изгодно или прекаран, защото пазара определя цената, както и състоянието на колата и имиджа който има. В случая най-изгодните за препродажба коли са тези, които задържатнай-висока цена. Купувача не е прецакан, че плаща повече. Цената и високото качество струват пари и той плаща за тези неща,които му се отплащат.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    до умника по-долу ( преди 2 години )
    Класацията е за най-изгодна за продавача сделка, а не за купувача.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най добри за препродажба са счупените коли които иначе са запазени и имат добър външен вид. Купуваш я без пари, ремонтираш, отстраняваш проблемите, излъскваш и продаваш на пазарна цена.