IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo e първият производител с напълно електрифицирана гама

Скандинавците предвиждат трансформацията да приключи през следващите няколко месеца

Volvo ще бъде първият автомобилен производител, който ще електрифицира цялата си гама. Скандинавците ще постигнат тази цел през следващите няколко месеца, когато порфолиото му за моделна година 2023 ще бъде напълно завършено, съобщиха от компанията.


Volvo


Всички модели в гамата на бранда ще бъде изцяло електрически превозни средства (BEV) или хибриди – леки и plug-in (HEV). В момента Volvo разполага с два BEV - XC40 Recharge и C40 Recharge, докато всъдеходите XC90 и XC60, седаните S90 и S60, както и комбито V60 се предлагат като plug-in хибриди (PHEV). Единственото превозно средство, което все още няма електрифициран аналог, е комбито V90 Cross Country.

Дългосрочните планове на Volvo предвиждат тя да стане производител на електрически автомобили до 2030 г. и да бъде 100% въглеродно неутрална до 2040 г. Подобни намерения имат и други автомобилни марки. Bentley също ще премине изцяло на електричество през 2030 г. , докато Ford няма точна дата за електрификация, но обещава да бъде въглеродно неутрална компания през 2050 г. На свой ред, Cadillac се стреми към 2030 г., докато Honda посочва 2040 г.

Да се върнем обаче към Volvo – от 2023 г. всички модели на марката ще се предлагат стандартно с вграден Google, който ще „предложи безпроблемен преход между дигитален живот у дома и по телефона, внасяйки цифров живот на клиентите и много по-голяма персонализация директно в техните автомобили“. Наличието на вграден Google означава, че моделите ще получат също Google Assistant за гласово управление, Google Maps за навигация и Google Play за приложения.

Системата вече е стандартна за моделите C40 Recharge и XC40 Recharge, XC60, S90 и V90 Cross Country. Всички автомобили на Volvo вече ще се предлагат с актуализации по въздуха, за да може собственикът да получава всички нови софтуерни подобрения.


0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Klasika ( преди 1 година )
    Стадото е задоволено и затова приема за чиста монета всичко прието от новите евролеви-шайка злодеи измислили ковид в съдружие с бялата мафия и създали за тапа на робството *зелената секта*!!!!!!... *** стадо задоволено от Европа и САЩ гласувайки за свирепи хора предизвикали войната ще ни вкарат в гроба с тези ел.коли замърсяващи въздуха и озона и здравето на хората! Не им стигна войната! Но виновно е стадото! Амин....
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 1 година )
    А Тесля, които произвеждат само ел. коли откакто ги има не са първите. Ама изобщо...
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Така е, но сами си копаят гроба по този начин. Хората купуват европейски премиум, именно заради стилния вид и ергономичния интериор. Повече от век история показва, че тези характеристики се ценят по целия свят. Как точно ще се отличават от местната продукция?
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нещо против Киа, просто Мерцедес продават 1/3 от колите си познайте къде - ами в Китай, това важи и за немалка част от останалите локални марки, та при това положение за кой ги правят да им се харесат, ами за тях ги правят то новата S-класа и предната са си китайски фестивал на хвърчилата вътре с извинение.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Страхотен им бил дизайнът? Онзи ден застигнах на пътя една кола - отдалеч по фаровете приличаше на КИА. Приближих се - Мерцедес. Обезличиха марката. А новите им интериори без бутони са отврат.
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 1 година )
    И с какво пречат китайците на Volvo. В момента марката изживява ренесанс. Това са луксозни автомобили с демонстрация на увереност, че не им са необходими стари технологии за да съществуват и преживяват. Мисля че и Мерцедес излезе от унеса си и са страхотни и като дизайн и като възможности и като увереност в бъдещето си. след като се свързаха с точно същите китайци.
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Жалко. Навремето правеха доста качествени автомобили преди да ги купят китайците.Имаха страхотни редови двигатели с 5 и 6 цилиндъра.