IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker ще предложи електромобила с най-голям пробег в света

Хиперколата Ronin ще изминава повече от 1000 км с едно зареждане

Компанията Fisker публикува изображение на бъдещата си хиперкола Ronin и разкри някой подробности за модела. Според шефа на марката – Хенрик Фискер, цитиран от Autocar, целта е това да бъде електромобилът с най-голям пробег в света, като той ще бъде и „витрина за най-прогресивните разработки“. Сред тях са иновативни батерии, интегрирани в силовата структура на каросерията и врати с необичаен дизайн.


Fisker Ronin


Ronin, който е кръстен на едноименния филм на американския режисьор Джон Франкенхаймер, представлява кабриолет с мек покрив с четири врати. Автомобилният производител обещава, че липсата на колони няма да повлияе няма да повлияе на твърдостта и здравината на конструкцията, тъй като за направата на автомобила са използвани „ултратехнологични материали“.

Каква конструкция ще използват вратите все още не е известно, но е ясно, че системата за отваряне/затваряне ще бъде нестандартна. Известно е обаче, че Ronin ще получи активни аеродинамични активни елементи, които също ще помогнат да постигане на рекордния пробег с едно зареждане.

Премиерата на Fisker Ronin ще се състои не по-рано от август 2023 г. Моделът се разработва в британския технически център на Fisker, наречен Magic Works. До края на тази година компанията ще стартира производството на първия си модел – електрическия кросоувър Ocean. Той ще се сглобява в завода Magna Steyr в Грац (Австрия).

Снимка: Fisker

0 от 500