IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият SUV на Fisker ще се казва Ocean

Конкурентът на Tesla Model Y ще влезе в серийно производство в края на 2021 г.

Електрическият SUV на Fisker ще се казва Ocean

По-рано през годината в свой туит Хенрик Фискер обяви, че работи по нов електромобил. Той показа детайлна снимка и обеща цена от 40 хиляди долара (около 35 хиляди евро). Днес името на модела е известно – Ocean.

С дължина от 4,64 м той е дълъг колкото съперника Tesla Model Y (4,69 м). Със същата дължина е и Model 3, който се базира на Model Y.
Засега за Fisker Ocean има само частични снимки. Готов за движение прототип от серийната версия ще бъде представен на 4 януари 2020 г. на закрито събитие, което обаче ще бъде предавано на живо в интернет.

Fisker

Първите детайли бяха оповестени още през март, когато Фискер пусна поредица от туитове с различни данни. Засега е известно, че моделът ще притежава двойно предаване. С акумулатор с 80 кВт/ч ще бъдат изминавани между 400 и 480 километра.

Поръчки ще се приемат от 27 ноември 2019 г. от приложение за смартфон, което ще дебютира в същия ден. Тогава ще бъде обявена и точната цена. Производството трябва да започне в края на 2021 г., а доставките са предвидени за 2022 г.

Fisker

Fisker обещава голям head-up дисплей, просторен салон и екологични и отчасти рециклиращи се материали. Особеност е големият стъклен покрив. Според Fisker с едно натискане на бутон така ще се създава атмосфера като на открито. Той притежава и соларни клетки, с чиято помощ ще се увеличава пробегът.
Все още не е ясно какво ще се получи от проекта на Fisker. Досега фирмата не преобрази визиите си в реални продукти. В началото на 2018 г. на CES бе представено електрическо купе Emotion, което още не е на пазара. Този автомобил трябва да притежава нов тип акумулатори, които очевидно още не са готови. Дълго време нищо не се чува и за обявения в края на 2017 г. проект Orbit – електрически задвижван шатъл за града.

Снимки: Fisker

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гошо на море ( преди 4 години )
    Толкова ли няма с какво да пълните новините, че пишете за тези.... въздухари? Те май само в правенето на картинки са добри. Че дори май и фалираха по едно време (колко учудващо!).