IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте първите снимки на Fisker EMotion

Електромобилът на Хенрик Фискер дебютира след седмица в Лас Вегас

Вижте първите снимки на Fisker EMotion

Новият електромобил на Хенрик Фискер – Fisker EMotion, ще дебютира на изложението за битова електроника CES в Лас Вегас този месец, а появата му ще засили конкуренцията сред луксозните возила в този сегмент.

Вижте първите снимки на Fisker EMotion

Фискер не пести суперлативи за новия си проект, като вече обяви, че EMotion ще има пробег с едно зареждане над 600 километра, а батерията му ще може да се зарежда за 9 минути с ток, който да е достатъчен за почти 200 километра.

Отделно от това EMotion ще има максимална скорост от над 260 км/ч, ще може да работи съвместно със система за автономно придвижване, както и да поддържа връзка с други автомобили или обекти, важни за движението – важна функция за максимално бързото навлизане на автономните автомобили.

Вижте първите снимки на Fisker EMotion

Фискер е дизайнер на EMotion, а преди да се захване със самостоятелна дейност, той създане Aston Martin DB9 и BMW Z8. Производството на луксозния електромобил ще е в малки серии, като шасито е от алуминий, а голяма част от купето – от фиброкарбон. Батериите се разполагат в пода на автомобила, което се отразява отлично на снижаването на центъра на тежестта.

Вижте първите снимки на Fisker EMotion

Производството на EMotion е поверено на VLF – компания, в която Фискер е съсобственик, а софтуерът за автономното придвижване ще дойде от външен доставчик. Продажбите в Щатите започват през 2019 година, цената на електромобила тръгва от 129 900 долара.

Тагове: ces fisker fisker emotion
0 от 500