IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор без книжка разби суперкола за 704 000 долара

На всичко отгоре пострадалият автомобил не е бил застрахован

Американското издание LADBible разказа за любопитен инцидент, станал на шосе във Флорида. Местен жител на име Робърт Гуарини закупил Ford GT от 2006 година на търг за 704 000 долара. Щастието от закупуването на спортния автомобил, обаче, било, меко казано, краткотрайно.


Ford GT катастрофа


Още при първото пътуване водачът изгубил контрол, в резултат на което се блъснал в дърво, повреждайки сериозно предната част на автомобила. Според собственика, той не е разбрал как да превключи ръчната скоростна кутия на спортния автомобил. Освен това мъжът твърдял, че е получил първото поколение Ford GT с износени гуми и пътят бил твърде хлъзгав.

В същото време каръкът подчертал, че не е превишил разрешената скорост, като е карал с не повече от 60 километра в час. Вследствие на удара спортната кола е получила сериозни щети по предната част на каросерията и окачването, докато собственикът й се отървал само с уплаха.


Ford GT катастрофа


Пристигайки на местопроизшествието, полицията установила, че Робърт Гуарини нямал право да управлява кола поради изтекла книжка. Освен това собственикът на злополучния Ford GT не е имал време да регистрира спортната кола и да я застрахова. Сега, освен доста скъп ремонт, мъжът ще трябва да плати и няколко солидни глоби.

Първото поколение Ford GT е оборудвано с 5,4-литров компресорен V8, чиято мощност е 550 конски сили. Агрегатът е стикован с шестстепенна механична скоростна кутия, предаваща тягата към задните колела. Само 3,3 секунди са необходими на суперспортния автомобил да ускори до 100 км/ч. Максималната скорост на болида е 330 километра в час.

0 от 500