IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche се извини на клиентите си за „опростените“ автомобили

На някои пазари моделите вече се доставят без основни функции

Германският производител Porsche беше принуден да се извини на клиентите си премахването на някои функции от вече поръчаните и предплатени автомобили на марката. В Китай, например, новите коли на германския производител се доставят без възможност за електрическо регулиране на кормилната колона.


Porsche


Първоначално официален представител на Porsche обеща тази функция, която е безплатна, да бъде бъде върната в автомобилите на марката веднага след преодоляване на кризата, причинена от недостига на електронни компоненти. След това обаче стана ясно, че компанията вече ще предлага механично регулиране на кормилното управление, а не електрическо.

Офисът на Porsche China все пак се извини на засегнатите клиенти и призна, че „разбира тяхното разочарование“. В централния офис на китайското представителство е сформирана работна група, която ще се опита да „намери решение във възможно най-кратки срокове“. От прес-службата на германския производител се оплакаха, че възобновяването на пандемията от коронавирус в Китай е попречила на комуникацията и на съвместната работа за решаване на проблема.

Засега не се посочват и срокове, в които електрическото управление на кормилната колона ще бъде върнато в оборудването на автомобилите на Porsche. В същата ситуация изпаднаха и още две марки на VW Group – Audi и Volkswagen, които опростиха оборудването на своите модели за някои пазари. Заради премахването на различните опции клиентите ще бъдат компенсирани с намаляване на цените на съответните модели.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Оня с каруцата ( преди 1 година )
    До 1. Всичко няма да успеят да свършатДо 2. Мисленето ти е на неук човек, запознай се малко с физиката на автомобилите и политиката на порше. ГТ3 рс примерно ако ти говори нещо няма дори и климатик, а е може би най-скъпото порше.До 3. То и без тва безплатна и глупава екстра е това.
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колкото намери решение ФВ на липсващите катализатори на колите от Дизелгейт (продадоха ги на украинците да се цапат в Украйна), толкова и Порше ще подмени на вече продадени коли механичното управление с електрическо. Извинението не връща парите на клиентите им.