IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Passat получава два монитора и лост за скоростите на волана

Интериорът на следващото поколение на модела ще бъде напълно преобразен

Новото поколение на VW Passat ще се появи през 2023 г. и ще се предлага само като комби, след като след 49-години експлоатация седанът беше спрян. Напълно в традициите на модела той ще запази познатия си външен вид, но същото не може да се каже за интериора, който ще претърпи сериозни промени.


VW Passat


Доказателство за това са снимките на прототип на модела, който беше заснет от екип на Motor1 по време на изпитания в Германия. Въпреки опитите за прикриване на интериора, голяма част от него се вижда добре и може да се направи извод, че той е в стила на VW Golf. Това не е случайно, тъй като двата модела споделят една платформа – MQB.

Интериорът на новия Passat е изцяло преработен, с по-изчистен дизайн и дигитализация. Приборният панел е изцяло цифров, докато централният монитор на мултимедийната система е в класически стил на „таблет“ със сензорно управление на климатика. Диагоналът му надхвърля 10 инча, което означава, че той е по-голям от този на Golf.


VW Passat

VW Passat


Друга любопитна при следващото поколение на Volkswagen Passat е, че лостът за скоростите е преместен от централния тунел и вече са намира на кормилната колона - както е при моделите на Mercedes-Benz. Това освобождава място между водача и пътника до него, като там се вижда само лоста на електрическата ръчна спирачка.

За новия Passat се знае само, че ще получи и изцяло електрическа версия – Aero B, докато стандартният модел най-вероятно ще остане без дизелови двигател. Вместо тях за задвижването ще бъдат използвани по-голям брой plug-in хибридни задвижващи агрегати.

Снимки: Motor1


0 от 500