IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стар Land Cruiser се продава за поне 135 000 долара

Възстановената Toyota FJ40 изглежда като излязла от завода в наши дни

Британската компания Leyton Cars Classics, специализирана във възстановяването и доработките на класически автомобили показа поредният си интригуващ проект. И с чиста съвест може да заявим, че този японски всъдеход е най-готиният Toyota FJ40 Land Cruiser, който сме виждали някога.


Toyota FJ40 Land Cruiser от Leyton Cars Classics


Специалистите на Leyton са открили екземпляр FJ40, произведен през 1983 година в неособено добро състояние. И са успели напълно да го възстановят и дори да го модифицират в актуалните оф-роуд тенденции, след което машината изглежда като току що слязла от поточната линия, на която са се намесили междувременно и най-добрите специалисти по монтаж на допълнително оборудване.

Всъдеходът е боядисан със специален зелен цвят, наречен Militia Green, на който контрастира светло оранжев свалящ се мек покрив. От Leyton Cars Classics са добавили на Тойотата нови челна решетка, мигачи, огледала и LED фарове, заменящи оригиналните, плюс допълнителни оф-роуд светлини за нощни приключения извън пътя.


Toyota FJ40 Land Cruiser от Leyton Cars Classics


На възстановеният Land Cruiser е монтирана и нова стоманена броня, в която е интегрирана лебедка с теглителна сила от 8000 либри (3600 кг). В допълнение, машината разполага с шнорхел, както и оф-роуд крик, монтиран до дясната врата. Монтиран е и 2,5-инчов лифт кит на австралийската компания Old Man Emu, както и нови усилени предни спирачни дискове.

И докато е имало възможност за монтиране на по-модерен двигател, от Leyton са предпочели да възстановят напълно оригиналният 4,2-литров 6-цилиндров редови двигател, който постига максимална мощност от 125 к.с. и въртящ момент от 312 Нм. Агрегатът е куплиран с 5-степенна синхронизирана ръчна скоростна кутия, също оригинална и реконструирана.


Toyota FJ40 Land Cruiser от Leyton Cars Classics


Както и екстериорът, интериорът също е решен в Militia Green цвят с оранжеви акценти. Специално изработените седалки са от кожа, както и облицовките на вратите, арматурното табло, скоростния лост и ръчната спирачка. Има и някои нововъведения от компанията, като полу-аналогов/полу-дигитален дисплей, климатична система и камера за заден ход.

В момента уникалният възстановен всъдеход е листнат за продажба в eBay, като е със солидна начална цена от 135 000 долара. Това, естествено, не са никак малко пари, но срещу тях получавате практически нова класика, с пробег от едва 364 километра след възстановяването, която на всичкото отгоре се съхранява в специален климатизиран гараж.

Повече снимки на уникалния Toyota FJ40 Land Cruiser вижте в галерията:

0 от 500