IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големите късметлии на света - жени оцеляха след сблъсък на два камиона

Не е за вярване, че возещите се в тази Honda Fit са живи след подобен инцидент (ВИДЕО)

В наши дни автомобилите стават все по-безопасни, но дори най-модерните системи за безопасност са безсилни пред законите на физиката. Затова е трудно да се надяваме, че някой може да оцелее, след като колата му попадне в центъра на сблъсък на два тежки камиона.


катастрофа


Изданието Carscoops обаче публикува видео, доказващо точно обратното. Инцидентът е от Китай, където Honda Fit спира на светофар, като оставя достатъчно разстояние от намиращата се пред него бетоновоз. Върху малкия хечбек обаче налита друг тежък камион, който буквално го превръща в смачкана консервена кутия.

Както съобщават китайските медии, в колата са се пътували две жени. Момичето зад волана на Honda Fit практически не е пострадало. Пътничката на седалката до нея също оцелява, като е извадено от спасителните екипи и откарана в болница, където не са установени тежки наранявания.



Случилото се може да бъде определено като истинско чудо. Спасението на двете вероятно се дължи на факта, че отпред има бетоновоз, чиято конструкция е такава, че под барабана за смесване има достатъчно място. Ако отпред имаше обикновен камион с товарен контейнер, шансовете за оцеляване на на возещите се в колата щяха да бъдат нулеви.

Снимка: Carscoops

0 от 500