IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan GT-R загуби битката с дърво край пътя

Това се случва, когато нямаш реална представа за възможностите си (ВИДЕО)

През уикенда в Университета на Кънектикът (САЩ) се проведе автомобилното изложение С3, което отново събра стотици коли и фенове на бързите скорости. Голямата награда на изложбата беше спечелена от Nissan GT-R, но, за съжаление, радостта на неговия шофьор се оказа доста кратка.



Явно ентусиазиран от събитието, водачът реши да го напусне по впечатляващ за присъстващите начин. Той стигна до кръстовището и даде пълна газ, като завъртя волана наляво. Останалото се вижда във видеото – загуба на контрол върху колата, поднасяне и сблъсък с дърво край пътя.

Зрителите се втурнаха към колата, но, както става обикновено напоследък, целта на повечето от тях беше не да помогнат на шофьора, а да снимат пораженията по автомобила. Шофьорът не е пострадал благодарение на въздушните възглавници, който заради шока от станалото не излезе веднага от колата.


Nissan GT-R катастрофа


Сериозно наранени са обаче егото и портфейла му, тъй като ремонтът няма да бъде никак евтин. По информация на Carscoops този GT-R е оборудван с допълнителен комплект "Kamizake-R Ver. 2 Super Sonic body kit", струващ около 20 000 долара. Освен това, застрахователят едва ли ще плати нещо, след като гледа това видео.

Напомняме, че Nissan GT-R е оборудван с 3,8-литров V6 двигател с двойно турбо. Мощността на стандартния вариант е 570 к.с., то тя лесно може да бъде увеличена дори до 1000 и повече конски сили.

Снимка и видео: YouTube


0 от 500