IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus ще предложи конкурент на BMW X7 и Mercedes-Benz GLS

Големият и луксозен SUV с три редалка седалки ще се казва TX

Японският производител Lexus смята да предложи на пазара голям и луксозен SUV с 3 реда седалки, който да се превърне в алтернатива на BMW X7 и Mercedes-Benz GLS. По информация на изданието Autonews, новият модела ще се казва TX и ще бъде по-голям от сегашния Lexus RX L.


Lexus


Бъдещият SUV на Lexus ще използва за основа Toyota Grand Highlander - удължена версия на Highlander, която трябва да се появи в продажба през лятото на 2023 г. Моделът на луксозната японска марка ще излезе 6 месеца по-късно, като ще бъде насочен основно към пазара в САЩ и Канада.

Засега от Toyota и Lexus не са коментирали официалната появата както на Grand Highlander, така и на TX, но е известно е, че двата големи SUV ще се произвеждат в завода в Принстън (Индиана), за когото японският концерн е отделил 803 млн долара за модернизация.

Инвестицията беше обявена през миналата година, като от Toyota обявиха, че тя е предназначена за „два нови модела, които ще получат полуавтоматизирана система за шофиране". Тя ще позволи на автомобилите да се придвижват самостоятелно в определени условия. Моделите ще разполагат още с функция за дистанционно паркиране, позволяваща на водача да паркира колата от разстояние с помощта на цифров ключ. Той превръща смартфона на потребителя в негов ключ и му позволява да го споделят дигитално.

От Toyota разкриха още, че превозните средства, произведени в завода в Индиана, ще могат да превозват до осем пътници. Двата модела ще бъдат част от стратегията на марката за електрификация, като ще получат хибридно задвижване.

Плановете за появата на два големи SUV-модела бяха потвърдени и от председателя на Съвета на дилърите на Lexus - Джон Яконо. Той разкри, че представителите на марката отдавна настояват за появата на по-голям автомобил на луксозния бранд.

„Единственото превозно средство с такива размери, с което разполагаме, е RX L. Той ни свърши добра работа, но не е това, което ни трябва. Имаме нужда от автомобил с нов дизайн, който ще привлече по-младите купувачи от тези на 40-50 години. И TX ще направи точно това", категоричен е Яконо.

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Автомобилен лаик! ( преди 1 година )
    Ха, ха, ха! Да сте видяли *** ром да кара Lexus?Аз лично не. Но съм видял много да шофират BMW, както и MERCEDES. Не всеки може да си позволи .......... например автомобил с аудио система MARK LEVINSON!Lexus са оборудвани само с такива. Само аудио маняците знаят какво е това.А за надеждност ......... просто са на различни планети.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Защо ( преди 1 година )
    да не направят направо рейс за баровците, така няма да имат никаква конглокенция.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Lexus LX, BMW X7, Mercedes GLS са в един клас. Което значи,че и сега Лексус има сув в тоя клас. И то много преди двете германски марки.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Първо, кога кара Lexus LX,bmw x7 i mercedes с незнам си какво име ,че толкова грозен,че не го поглеждам, та да знаеш кой с какво пътно поведение е? Второ, 3 тонни джипове определено не се правят за да имат страхотно пътно поведение, трето Лексус е истински СУВ за извън пътя, единствения от трите, БМВ и Мерцедес са едни безхаберни паркетници и еднодневки. , а и Лексуса има най-добрия мотор и е най-здрав и с най-модерен дизайн, за разлика от доста обикновените и невзрачни БМВ и мерцедес.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Nawi ( преди 1 година )
    Za Bai Ganio samo troshachkite ot bmw i mercedes. Koito razbira pri Lexus otiva. Nai modernata i zdrava zehnika.
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това недоразумение със соларен панел на предната решетка било по-красиво от BMW 7 и Mercedes GLS?!? Това сериозно ли го мисли някой??
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Да кажеш, че LX е по-голям, като размери от Х7 и GLS, говори за това че не знаеш къде се намираш и че поне две от колите не си ги и виждал, защото още не са преминавали през село Пръцково. Специално LX пък да кажеш, че има поведение на пътя, което да е и 10% от това на гореспоменатите, е показателно за това, че топ колата която си карал е Голф3 на олио. Даже и за извън пътя Лексуса е по-добър, но само от Х7.
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    АМи Lexus LX е по-добър и истински сув и по-голям от паркетниците BMW X7 i mercedes не му помня името толкова е грозен мерцедеса,че чак не го гледам и не му помня името. Докато Лексус прави най-красивите коли в премиум класа и истински СУВове,а не разни мекушави германски паркетници еднодневки.