IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8-те спортни коли с най-голяма амортизация

За 5-годишно притежание тези модели губят повече от половината от цената си

Преди да си купите спортен автомобил, едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание, е как се амортизира той през годините. Проучване на iSeeCars показва, че средното обезценяване на високо производителна кола за 5 години е 49,6%, като тази стойност е за пазара в САЩ. Затова и експертите препоръчват на клиентите, които търсят автомобил с възможност за изгодна препродажба след време да се насочат към Porsche 911 Coupe, Subaru Impreza WRX или Nissan GT-R. При тях амортизацията е под 40%.

Най-сериозно е обезценяването при моделите, чиято стойност е 6-цифрена. Причината е, че техните собственици не са склонни да плащат сериозни суми за поддръжка и ремонт на стари автомобили и предпочитат да се разделят с тях дори на по-ниска цена. Ето и кои са „отличниците“ по този показател, като при тях изчисленията са на 5- и 10-годишна база.

8-те спортни коли с най-висока амортизация (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500