IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti показва два уникални Chiron

Хиперколите са покрити със специална боя, използваща вълни от светлина

Френският производител Bugatti показва два уникални хиперавтомобила Chiron, създадени като част от програмата за персонализация на марката Sur Mesure. И двете коли използват обща дизайнерска тема, наречена Vagues de Lumière (от френски - вълни от светлина). 


Bugatti Chiron Sur Mesure


Това е специална боя, която създава илюзията за светлинни отражения върху панелите на каросерията. Процесът на създаване на тези схеми за боядисване отнема около пет седмици, а колите се боядисват ръчно, на няколко слоя, по предварително направени двуизмерни шаблони. 

С този си проект дизайнерите на Bugatti показват, че черпят вдъхновение не само от миналото на марката, но и от ежедневните неща. Например, те са привлечени от играта на светлина и сянка по извивките на каросерията и няма значение дали хиперколата се намира в завода в Мюлсхайм или е осветена от лъчите на залязващото слънце някъде на брега.


Bugatti Chiron Sur Mesure


В отдела за персонализация на автомобилите на марката Sur Mesure са измисли специална техника за рисуване, наречена Vagues de Lumière. Тя не само създава илюзията за отражения, но и прави всеки автомобил уникален по свой собствен начин. 

Един от първите автомобили, проектирани в този стил, е Chiron Super Sport, при който се залага на „калифорнийско синьо“, който е комбиниран с щрихи в контрастно оранжево. Този цвят е наречен Arancia Mira, като в него са боядисани магнезиевите джанти, надписите на капака на двигателя, цифрата „38“ на решетката и интериора.


Bugatti Chiron Sur Mesure


Втората хиперкола е Chiron Pur Sport. Нейният корпус е изработен от сини въглеродни влакна под прозрачен лак, който е допълнен от ивици в черно (Nocturne). На крайните плочи на крилото се вижда националното знаме на Франция, а в кабината има синя и черна кожа. 

Двете коли са поредните забележителни разработки на подразделението Bugatti Sur Mesure, което представи първия си завършен проект само преди 3 години. Той обаче не беше вдъхновен от отраженията на светлината, а от победата на пилота Луи Широн в Гран при на Франция през 1931 г. В случая дизайнерският екип създаде две нови бои за купето за Chiron Pur Sport, напомнящи цветовете на състезателните коли Bugatti от 20-те и 30-те години на миналия век. 


Още снимки на уникалните хиперколи - вижте в галерията:

Снимки: Bugatti

0 от 500