IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart Fortwo се превърна в брутално офроуд чудовище

Малката градска кола се сдоби с "всички екстри" за извън пътя

Представете си, че седите зад волана на новия си Lamborghini Aventador и отивате към поредната местна сбирка на автомобилни ентусиасти с лъскави возила. Сигурен сте, че ще привлечете огромно внимание със суперспортната си машина и може би ще е така, поне десетина минути. Или докато до вас не паркира този зверски вдигнат Smart, заради който вашето Ламбо все едно не съществува...


Smart Fortwo Gotham Garage


Това би могъл да е хипотетичен сценарий, в който участва този наистина брутален Smart Fortwo. Машината се предлага на търг в специализирания сайт, като наистина изглежда впечатляващо. Компактното градско возило е променено доста сериозно, като е "обуто" с 30-инчови офроуд гуми на 15-инчови джанти. За да може да побере огромните колела, компактното возило е получило масивен 8-инчов лифт.

В допълнение, калниците на градското супермини са изрязани доста сериозно, като са добавени масивни уширители на арките. Лифтът на окачването не е получен с просто поставяне на големи подложки - използвани са специални койлоувъри, специфични рамена и други компоненти, който освен "кокилест вид" да позволяват и добра артикулация при движение извън пътищата.


Smart Fortwo Gotham Garage


Малкият звяр разполага и с всички останали характерни елементи на добре подготвен за оф-роуд всъдеход - масивна външна предпазна клетка, защити под купето и двигателя, експедиционен багажник и няколко допълнителни LED барове и светлини. Налична е и лебедка с теглителна сила 4000 либри (1815 кг), която без проблем би измъкнала микромашината от всякаква ситуация.

Цялостната оф-роуд визия, в комбинация с крещящият цвят на купето правят този Smart Fortwo да изглежда убийствено. Но първоначалното "уау" впечатление доста се разваля, когато погледнете интериора - той си е съвсем стандартен, с допълнително добавена мултимедия.


Smart Fortwo Gotham Garage


Стандартен е и трицилиндровият двигател с мощност от 70 конски сили, както и 5-степенната автоматична скоростна кутия, задвижваща задните колела. И докато обявената максимална скорост е 105 км/ч, съмняваме се че някой би се пробвал да я постигне с толкова вдигнат, но малък и лек автомобил.

Ако тази машина ви се струва позната, то може би наскоро сте я виждали в шоуто на Нетфликс Car Masters: Rust to Riches. Колата е специално подготвена за сериите от компанията Gotham Garage, като може и да не е бърза колкото Lamborghini, нито реално подготвена за оф-роуд като стар всъдеход, но определено привлича вниманието...

Повече снимки на бруталния Smart Fortwo вижте в галерията:

0 от 500