IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Развенчаваме митовете против използването на предпазни колани

Шест аргумента в полза на това колко ефективни са тези предпазни средства

Предпазните колани идват на помощ, ако например се случи инцидент - преобръщане на автомобил, катастрофа и т.н. Това, извинете, е "кръвно" доказан факт. Някои шофьори обаче все още са убедени, че тяхната транспортна безопасност изобщо не се нуждае от предпазни колани.


предпазен колан


Експертите препоръчват сте абсолютно наясно какво се случва с пътниците в автомобила в случай на инцидент. Когато колата се движи, водачът и пътниците се движат с него с абсолютно същата скорост и в същата посока. С други думи, ако колата се движи със 60 км/ч, тялото ви също се движи с 60 км/ч.

Ако в този момент се случи инцидент, колата внезапно ще спре, но тялото ви все още ще се движи напред поради инерцията. Ето и някои опорни точки, защо винаги трябва да пътуваме в колата със закопчани предпазни колани. Доказано е, че коланите са най-простите и ефективни устройства за спасяване на живот и здраве, но има такива от нас, които не вярват на това твърдение. Сега развенчаваме най-често срещаните митове:

6 аргумента в полза на предпазните колани (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Никола Панайотов ( преди 2 години )
    От 1973г карам с колани.Чувал съм *** теории безумни .Качвал съм Милиционери който отказваха да сложат колан е приметиви.В Франция учебните часове за шофьори показват едно яйце на количка която се блъска яйцето се чупи .Връзват яйцето и пак сблъсък Яйцето е сдраво,Решете
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако някой си фантазира, че без колан ще излети през волана и предното стъкло, е наполовина прав. Другата половина ще остане в колата.
  • #10
    2 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А от какво умря и от какъв удар при катастрофа Шабан шаулич.и Милен Цветков .от преряЗана сънна артерия от предпазен колан Доказано е.
  • #9
    5 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ползването на колан си е личен избор
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колега , предната ми кола я пратих на вторични заради страничен удар (за късмет в дясната врата) , затова като трръгнах да си търся кола автоматично отпаднаха предложения без странични въздушни възглавници .
  • #7
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Gay iulii ( преди 2 години )
    Имам страничен удар от автобус в моята врата във Варна, като имах колан и синини от него. Колата ми беше тотал щета. Имах само натъртвания, но без колан щях да съм и аз тотал щета.
  • #6
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Neuk ( преди 2 години )
    В градски условия при страничен удар и невъзможност автомобилът да отскочи от удрящия го отстрани автомобил, коланът задържа тялото в зоната на поражение. Съвременните МПС имат странични възглавници, но в стар автомобил просто ще ви счупят ребрата. Личен опит веднъж и баща ми два пъти. Иначе съм за коланите да се поставят винаги.
  • #5
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз ще изчакам още няколко години да видя дали тия колани не водят до стерилитет. А у Фейсбук един вика, че всички де слагат колани до 2 години ша умрат.
  • #4
    9 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А па приятелка на моята фризьорка имала брат, де катастрофирал с колан и умрел. Па тоя до него бил без колан и той умрел. Бе умрела работа с тоя колани.
  • #3
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Бок ( преди 2 години )
    Колан не ми требе, имам 19 икони на светеца на таблото да ме пазят!