IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой създаде най-важните изобретения в автомобилната индустрия

Тези 10 иновации промениха не само самите превозни средства, но и живота на хората

Всеки знае как и кога са изобретени първият автомобил и двигателите с вътрешно горене. Това са фундаментални неща от автомобилната история и всъщност изобретенията с които тя реално започва. Но автомобилният свят не се държи само и единствено на изобретението на Карл Бенц. Мнозина важни иновации се появяват всяка година, като някои правят революция а за други е необходимо време за да дойде и техния час.

В галерията ни ще ви разкажем за 10 от най-важните изобретения, свързани с автомобилния свят – тяхната история и техните създатели. Ще откриете любопитна информация не само за неща като автомобилната гума, климатика и въздушните възглавници, но и за свързани с мобилния ни свят неща като светофарите и омразните ни радари за скорост. Вижте ги:

Историята на 10 от най-важните изобретения в автомобилната индустрия (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Как пидерашните ( преди 2 години )
    Пидерашките измислят пиенето до насиране и вечният враг... Както казват хората, професия - рускиня.. Демек...
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    За протокола: На Д-р Джон Дънлоп хрумва гениалната идея да навие градински маркуч и да го прикрепи към дървените колелета на велосипеда. Забелязвайки омекотеното движение, той се заема да усъвършенства идеята, като пълни маркуча с въздух. Така се появява първообразът на пневматичната гума!!! Той патентова пневматична гума за велосипед, а братята Мишлен патентоват пневматична гума за автомобил!
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    И къде е нововъведението тогава.ИЛи немците са те такива нищо техническо не въвеждат и си приписват измислено "открития" цялата им наука е такава.
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тва с рената, явно сте функционално не гра мо т ни и затова и сте с рена де. MB W126 е първият автомобил със серийно монтиран еърбег. Преди това еърбегът е бил екстра.
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Нячи първата въздушна възглавница е на Олдвмобил обаче сте набутали там и мерцедес с классе с ква цел е непонятно.Нещо като Джокович първи в Света тенесист известен че е най добрият и *** Димитровски известен с тва че е известен.Хумор сатиря и забава
  • #1
    23 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добра статия.Да питам къде са рашките обаче? Те защо нищо не са изобретили, а все се тикат в А група? Основно САЩ и Швеция са дали свия принос.