IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru обнови всъдеходното си комби

Outback получи повече технологии и освежен стил

На автомобилния салон в Ню Йорк, от Subaru представиха обновения Outback, с освежена визия и добавяне на нови технологии за безопасност. Всъдеходното комби на японците е във версията си за американския пазар, като продажбите му отвъд Океана ще стартират тази есен.


Subaru Outback 2022


Всички нива на оборудване на Outback, с изключение на най-коравата версия Wilderness, са получили ревизирана предница. Долната част вече е оборудвана с нов кръгли фарове за мъгла, с решетка между тях. Челната решетка запазва в общи линии дизайна си, но е с променена визия в центъра си. С нов дизайн са и основните светлини на модела, промяна има и във формата на уширенията на калниците.

Всички версии на всъдеходното комби получават обновена версия на пакета асистиращи системи Subaru EyeSight. Камерата е с по-широко зрително поле, а софтуерът е ъпдейтнат. Моделите, оборудване с асистент за наблюдение на слепите зони са получили и автоматично аварийно кормилно управление, което работи съвместно със системата за аварийно спиране, за да се избегнат удари.

Върховото ниво на оборудване Touring е получило допълнителна широкоъгълна камера, в добавка към двойните камери на  EyeSight. С тази технология, системата успява по-бързо да засича пешеходци и велосипедисти на кръстовища. Мултимедията е познатата и до момента с 11,6-инчов дисплей, като базово предлага безжично свързване с Apple CarPlay и Android Auto.


Subaru Outback 2022


Що се отнася до двигателната гама на обновения Subaru Outback, при нея няма промяна. Наличен е 2,5-литров 4-цилиндров атмосферен боксер с мощност от 182 конски сили и въртящ момент от 240 Nm. Другата опция е 2,4-литров турбомотор с максимални 260 конски сили и 375 Нм. И в двата случая, скоростната кутия е безстепенен вариатор, предаващ тягата към четирите колела.

Сред останалите дребни обновления са възможността за избор на двигател в някои от нивата на оборудване, нови размери и дизайни на колелата, нови тапицерии на салона и напълно отопляем, вместо частично волан. Цените на освежения модел ще станат ясни при лансирането му при дилърите.

Повече снимки на обновения Subaru Outback вижте в галерията:

0 от 500