IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru е новият лидер в класацията за най-добър избор

В първата десетка на Consumer Reports преобладават японски производители

Американската организация за подпомагане на потребителите Consumer Reports публикува поредната си годишна класация за най-добър избор при покупка на автомобили. Нейните експерти посочиха най-добрите брандове, представени на пазара в САЩ, като и най-добрите модели в различните категории.


Subaru


На първо място сред брандовете е Subaru, като японският производител се изкачва с две места напред в сравнени с предишните 2 години. Победителят от 2021 г. Mazda се смъква с една позиция надолу, а в първата тройка попада и BMW.

В Топ 10 на марките влизат 6 производителя от Япония, което е с един повече от миналата година. В същото време броят на премиум-марките сред първите 10 вече е 5, което е две повече. След BMW се нареждат Honda, Lexus, Audi, Porsche, Mini, Toyota и Infiniti, но го няма Hyundai, който през 2021 г. беше на десето място.

Класирането е направено след проучване сред потребителите, използващи услугите на Consumer Reports, както и след тестове на автомобилите от екипа на списанието, издавано от организацията. Те са категорични, че лидерите в класацията имат „най-последователно представяне на своите модели“.

В списъка попадат общо 32 автомобилни производителя, като се отчита спад в представянето на местните марки. През миналата година Chrysler и Buick заемаха съответно осмо и девето място, но сега вече са 11-и и 16-и. Dodge се смъкна на 16-а позиция, докато Tesla е чак на 23-а. На последното – 32-о място, се свлече Jeep, като това се дължи на проблемите на Gladiator.

Най-добрите модели в отделните класове (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дърваруфен ( преди 2 години )
    Брях ! Тамън си мислехме, че са фалименто и пак изплуваха кът коркова тапа!
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Класация за най-добър избор от България (употребяван разбира се):1. Голф 2. БМВ 3-та серия 3. Ауди А3 4. Ауди А45. БМВ 5-та серия6. Ауди А67. Туарег8. Ауди Q79. БМВ Х310. БМВ Х5 После що българите били бедни. Никой не е станал шампион (и финансово ) ако тича с раница пълна с камъни (и финансово).
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Станислав Маринов ( преди 2 години )
    Карам Subaru Tribeca вече четвърта година. Изводът е, че японците могат да правят добри автомобили!
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    КолегаНемците в Германия са малцинство вече. Аусландерите карат всичко.Единствено Фиат са си рядкост тук. Тойоти и Хюндаи новички са повече от голфовете вече. Рено удари скоро първо място по продажби с Клио. Нема Голф , нема Корола. Клио беше No1.
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най-тъжното е, че немците са и големи националисти, там много рядко можеш да видиш японска или корейска кола, жалко за тях - виж при англичаните го няма това, при франсетата е май още по-зле.
  • #1
    35 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тотална японска доминация! Интересното е, че американците на са, като лъжливите немчуги и си признават, че техните марки са се смъкнали по отношение на качеството. Кога това нещо ще го чуем от немска медия или организация? Точно никога! Лъжат и манипулират по гьобелски. Не случайно манипулацията, като наука е измислена и създадена от германец в Германия. Най-големите измамници и пинтии са точно немците. Факт! Нашите *** браТчеди ряпа да ядат пред немците.