IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво е общото между суперколата Lister Storm и масовото Audi 80?

Тези напълно различни автомобили споделят някои еднакви детайли

В продължение на темата „Какво е общото между масовите автомобили и тези, които са единствените по рода си“, ще ви разкажем за суперколата Lister Storm и Audi 80. Както вероятно вече се досещате, гледайки снимките, тези автомобили притежават едни и същи задни светлини!


стопове


Да, въпреки факта, че Lister Storm е произведена в ограничена серия и е пусната за продажба с начална цена от 350 хиляди долара (и това е през 90-те години на миналия век!), за този суперкар са използвани задни светлини от вече остарялото и свръхпопулярно Audi, познато у нас с прякора си „яйце".

Говорейки за Lister Storm, не трябва да пропускаме факта, че тази супер кола влиза в продажба през 1993 година. Нейните спецификации ни казват, че може да ускори от място до 100 км/ч за 4,1 секунди и да достигне максимална скорост от 335 км в час.


стопове


Двигателят е V-образен дванайсетцилиндров с работен обем от седем литра. Мощността му е 594 конски сили. Повечето от детайлите са правени на ръка, като колата и до ден-днешен се счита за колекционерска и държи много високи цени. „Стоповете" ѝ обаче - не.


0 от 500