IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge Viper отиде за скрап след гонка с Integra

Като по чудо никой не пострада при инцидента (ВИДЕО)

Да започнем с добрите новини - при тази катастрофа няма пострадали. Тоест, няма физически наранявания по хората, участвали в нея. Същото обаче не важи за колата Dodge Viper, която е от първото поколение на модела R/T10 и която явно ще отиде за вторични суровини.


Dodge Viper катастрофа


Снимки и видео от инцидента се появиха в групата Radwood във Facebook, която е посветена на автомобили от 80-те и 90-те години на миналия век. Всичко започва със старта на улично състезание между червен Viper и класическа Acura Integra. Както виждате, нещата не завършват никак добре за суперколата на Dodge.

Липсват други подробности за случката, която се е разиграла по време на среща на автомобилни фенове в Дейтън (Охайо). Явно шофьорите на двете коли са решили да премерят сили, като си личи, че Integra-та явно е модифицирана. Тя взима аванс на старта, но малко след това е изпреварена от Viper-а, чийто водач губи контрол върху управлението, завърта се и се удря в стълб край пътя.



Очевидци твърдят, че времето е било студено, а това не е добре за намиране на сцепление при автомобил със задно предаване и огромен въртящ момент на двигателя. Явно шофьорът също допуска грешка и резултатът е видим – една истинска класика за секунди се превръща в купчина желязо.

Снимка и видео: Facebook

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мичи ( преди 2 години )
    Майната му на този улигифрен, да не е карал с 200 км в центъра. Какво толкова му отделяте внимание.
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е ми това е мъжкарска кола без системи а не някакви женски коли с 50 помощни системи
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Некакъв ( преди 2 години )
    Съгласен съм с коментар 2, че вайпърът е много опасен. Но аирбега наистина го измислят и слагат американците и по-точно Шевролет. Досега почти всичко е измислено от американците и шведите, а японците и германците ги копират.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Вайпъра е най-скапаната спортна кола, това то казват всички експерни, управляемост нулева. Колата е типично американска, много мощност и задно предаване и 0 асистенти да те пазят да не се убиеш. Гледах ревю на Вайпър модел 2005г. Не ЕСП, а дори нямаше АБС, пилота каза че това е една от най-опасните къли, а относно еърбега, първи го въвеждат Мерцедес а не американците.