IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari за 300 0000 евро беше унищожено в Полша

При инцидента с 488 Pista по чудо няма пострадали

Ferrari 488 в най-мощната си модификация Pista беше напълно унищожено при инцидент на магистрала S10 в Полша. Катастрофата е станала близо до град Вижиск в северозападната част на страната.


Ferrari - катастрофа


Според местни медии шофьорът на суперколата със средно разположен двигател в даден момент е изгубил управление и с висока скорост се е врязал в металната мантинела, като буквално я е пробил, излитайки в канавката.

Както се вижда на снимките, публикувани от Wasze Media, това Ferrari е толкова ниско (само 1206 милиметра), че част от колата е минала под мантинелата. Разбити са покрива от въглеродни нишки, както и предното и задното стъкло. Пристигналите на мястото спасителни екипи открили шофьора невредим, въпреки сериозни поражения по колата.


Ferrari - катастрофа


Причината за инцидента вероятно е метеорологичните условия, тъй като пътят на този участък от магистралата е бил твърде хлъзгав, а скоростта на Pista е била прекалено висока и колелата са загубили сцепление. Във всеки случай сега италианският суперавтомобил ще бъде бракуван, въпреки че има малък шанс двигателят и трансмисията да бъдат възстановени.

Pista е екстремната модификация на Ferrari 488 GTB, като под капака е поставен 3,9-литров туин-турбо V8, развиващ 720 конски сили и 770 Нм въртящ момент. Капакът, групата броня, спойлерът и интериорните елементи са направени от въглеродни влакна, което позволява на суперколата да тежи с 91 кг по-малко от GTB.


Ferrari - катастрофа

Снимки: Wasze Media

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    А ( преди 2 години )
    До #1 това е 3 милиона....
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Некачествена мантинела,да се сезират веднага нашите "експерти" как може такава мантинела да се сложи,че една кола не може да задържи,какво останало за тир или автобус.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Петреее,правиш ли разлика между капак и покрив,ако не поне погледни снимките да видиш,че покрива е едно цяло с купето и е огънат,което при въглеродна структура ще се почупи при такъв удар От въглеродни сплави е предния капак на багажника и там още други гакива елементи станали на дреп при удара.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Петре, Петре, как един материал не можеш да напишеш без грешки?! Кьорав ли си, болен ли си - не знам, ама си направо за уволнение!
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Как точно се чете числото "300 0000", че явно ми е слаба математиката?