IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce Cullinan получи версия за тежък офроуд

Комплектът доработки по всъдехода ще струва 150 000 евро на клиента

Германското тунинг-ателие Delta4x4 представили своя сериозно модернизирана версия на луксозния всъдеход Rolls-Royce Cullinan, която е адаптирана за движение по тежък терен. Автомобилът е разработен по специална поръчка на клиент от Арабсккия полуостров.


Rolls-Royce Cullinan


Британският кросоувър получава разширители на арките на калниците, струващи 14 000 евро, а също така и специлни колела и всъдеходни гуми на стойност 15 000 евро. Горе-долу толкова струват и доработките по окачването на автомобила, благодарение на които пътният просвет е увеличен с още 80 мм.

Като плюс към всичко това Rolls-Royce Cullinan получава нови брони, специален багажник и допълнително осветление. За автомобила е предвидена и модернизирана изпускателна система за преодоляване на дълбоки бродове, но тя отсъства от снимките. Целият комплект ще струва на клиента 150 000 евро, което е около 1/3 от стойността на британски всъдеход в Европа.


Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:


Що се касае до двигателя, за промени по него не се съобщава. Стандартният Rolls-Royce Cullinan разчита на 6,75-литров V12 с две турбини, който дебютира при модела Phantom. Агрегатът се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, като стандартно развива 571 к.с. и 850 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,2 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

0 от 500