IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce пусна специална серия на Cullinan, посветена на Москва

Всъдеходите Black And Bright са вдъхновени от нощите в руската столица

Британският производител Rolls-Royce пусна нова серия на всъдехода си Cullinan, която получава името Black and Bright. При нейното създаване дизайнерите са черпили вдъхновените от облика на Москва през нощта. Съответно, петте автомобила ще се продават само в Русия.


Rolls-Royce Cullinan Black And Bright


В основата на машините е версията Black Badge, като това обяснява присъствието на „Black” (черно) в името. Другата част - „Bright” (ярко) идва от техните цветове - Turchese Blue, Orange Metallic, Twilight Purple, Forge Yellow и Magma Red. Два от тях – синият и оранжевият присъстват и в интериора, като са комбинирани с елементи от въглеродни нишки.

От Rolls-Royce твърдят, че създаването на тези детайли отнема поне 21 дни за всяка превозно средство. Всъдеходите получават и специално осветление, а цветът на светлините отвън съвпада с с екстериора на всеки Cullinan. На праговете има табелка с надпис „Черно и светло. Създадено специално за Rolls-Royce Motor Cars Москва."


Rolls-Royce Cullinan Black And Bright


В сравнение със стандартния модел, Cullinan Black Badge има черна хромирана облицовка отвън и потъмнена фитурка Spirit of Ecstasy. Задвижването на всъдехода става с подобрен 6,75-литров V12, който развива 600 к.с. и 900 Нм. За сравнение, показателите на стандартния модел да 563 к.с. и 850 Нм.

Версията Black Badge на Cullinan стартира от 382 000 долара, докато обикновеният вариант започва от 325 000 долара. От Rolls-Royce не разкриват цените за Black and Bright Collection, но те вероятно ще са някъде по средата. И петте бройки за изложени в хотел „Украйна“ в руската столица, където очакват своите нови собственици.


Още снимки на всъдеходите от специалната серия - вижте в галерията:


Снимки: Rolls-Royce

0 от 500