IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещите модели на Mercedes ще сканират вените на шофьора

Технологията не само ще идентифицира водача, но и ще следи здравословното му състояние

Германския производител Mercedes-Benz все още е новатор в много от областите на автомобилната индустрия. В момента инженерите на марката активно разработва електрически модели, а също така по-удобни и по-функционални мултимедийни системи. Конкуренцията на пазара на автомобилни технологии е огромна и ще спечелят тези, които максимална улесняват живота на шофьора и спътниците му.


Mercedes-Benz


Един от новите проекти на компанията от Щутгарт е създаване на нова технология за безключов достъп до автомобила и удостоверяване на самоличността на шофьора. Тя вече е патентована в Германия, като в публикуваните документи се казва, че това е „по-удобен начин за отваряне на превозното средство и стартиране на двигателя му“.

Mercedes предлага шофьорите да носят специална гривна, която може да комуникира с информационно-развлекателната система на автомобила чрез различни комуникационни протоколи. След отключване на колата, гривната трябва да бъде поставена на волана и след като автентичността на водача бъде удостоверена, двигателят ще бъде стартиран.

Използването на новата технология ще позволи да бъде активиран и режим Teen Driver, когато зад волана е някое от децата. Системата обаче има и други предимства, които могат да бъдат много ценни. Например, гривната ще оценява здравословното състояние на водача, за да се гарантира, че той не застрашава себе си или останалите в автомобила, както и други участници в движението.

0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    mitaka ( преди 2 години )
    Щом искат говедата удобно и комфортно, това ще им струва свободата. Добре дошли в електронния концлагер.
  • #9
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това със звездичките отдолу е украйна. Нямам идея защо това име е филтрирано. Явно не е хубаво да се говори за тази фаш-истка ко-чи-на.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до #2 ( преди 2 години )
    Бас държа, че си се набоцкал и си вакснат с бустери, като ти чета тАпотиите. Сега си за *** и най-вероятно си със знамето на *** на профилната снимка. Познах ли? 100% е така, дори и да не си признаеш! Точно такива загладени мозъци или по-точно кухи хралупи сте за повече контрол над всичко и над всеки. Такава е стратегията на глобалистите, но ти си толкова ограничен, че едва ли го осъзнаваш.
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Ваксата ( преди 2 години )
    Може вместо ключалка на вратата дс сложат дупка , вкарваш си го и отключва !?! ***!!
  • #6
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Тази гривна ще следи ли и субстанциите които циркулират във вените, че ако е така 80% от мерцедесите няма да запалят.
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Klasika ( преди 2 години )
    Ха ха !!!! Улесняват???..Усложняват максимално и те правят психо и вечен роб!!!! Сигурно няма да пали двигателя ако не си ваксиниран!!! За улеснение ,сядаш и *** всякакви инжекции и вируси ти вкарват! За по удобно и приятно-безконтактно,сядаш и дойде кажеш. Ох!,,,-душевния оргазъм е свършил.... Амин...
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    2-ри, ти би ли се кефил да сложиш едни 3D очила и да кфиш на дясната или лявата си ръка, докато гледаш и си "избираш" или предпочиташ да махнеш очилата и да напълниш ръцете с нещто истинско 3D, на което да усетиш пулса?
  • #3
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Уау, ето че и днес научих нещо ново. Значи Mercedes са били тези които са изобретили смарт гривната? Така излиза от статията?Ама интересното е че от 5 години ползвам една гривна на xiaomi, която ми "сканира вените"? Сигурно и тя е изобретена от Mercedes, а?
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Еми това е бъдещето, едно време хората са ходели на лов, за да сложат нещо на масата, днес отиват в магазина и си купуват месо от всякакъв вид животно и купища други храни. Не се притеснявай, предполагам че се продават и в бъдеще коли, които ще можеш да управляваш сам дори и безрасъдно на определени за това места. Както и днес има ловджии и рибари, които искат да си уловят храната по старомодния начин а не да я купуват на готово от магазина.
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Едно време влизаш в колата и знаеш, че трябва да караш, нямаше много "глупсти" да те разсейват. Сега влзиаш в колата и какво - то е кино салон, концертна зала, но скоро гледам болница. А не се иска и да можеш да караш дори.. Изродена история.