IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQS SUV ще позволява на пътника отпред да гледа филми

Специална система ще пречи на водача да се разсейва по време на движение

Един ден автомобилните производители масово ще предлагат възможно за забавление на хората в колите, които ще се движат напълно автономно. Тези времена обаче все още са далеч, но първите стъпки в тази посока вече са факт, като Mercedes-Benz също дава своя принос с новия си SUV - EQS.


Mercedes-Benz EQS SUV


Изцяло електрическият модел, изграден на специалната EV-платформа на компания, ще получи 56-инчов MBUX Hyperscreen. При него 12,3-инчов OLED-дисплей пред пътника до шофьори ще излъчва видео или телевизия, докато автомобилът се движи.

Пасажерът ще трябва да използва слушалки, за да не разсейва водача, но в Mercedes са взели още една предпазна мярка. Системата автоматично ще затъмни екрана, ако "хване" шофьора, че се опитва да погледна към екрана на пътника. Това ще става с помощта на специална система, следяща очите на водача.


Mercedes-Benz EQS SUV


Технологията за излъчване на телевизия и филми дебютира при Mercedes-Benz, но не е първата за индустрията като цяло. Jeep също позволява на пътниците да гледат видеоклипове, докато се движат в Grand Wagoneer и Grand Cherokee. Германците обаче смятат да разширят нейното използване, като системата вероятно ще се предлага и за седана EQS, който разполага със същия MBUX Hyperscreen.

Вече е известно, че новият SUV на Mercedes-Benz ще получи и суперлуксозен салон, за който ще бъдат използвани фини кожи и дърво, комбинирани с инкрустации от неръждаема стомана. Всъдеходът EQS ще бъде оборудван със звукова система Dolby Atmos и със система за пречистване на въздуха на компанията, която получава нов аромат, наречен No.6 MOOD Mimosa.


Още снимки на интериора на новия SUV - вижте в галерията:


Знае се още, че EQS ще се предлага и с трети ред седалки, които ще бъдат опция. Използването на новата платформа позволява постигането на големи вътрешни размери. Всички подробности за оборудването и силовите ще станат ясни на 19 април, когато е премиерата на модела.

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    JLR ( преди 2 години )
    Хахахаха,паднах направо,това се предлага от JLR още от 2010-та година и технологията се нарича active shutter grille,пасажера си гледа видео,а водача на същия екран стандартното инфо от автомобила и навигацията!