IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Футуристичният Mercedes-Benz Vision EQXX става сериен модел

Технологиите му ще бъдат използвани в бъдещите електромобили на марката

Концептуалният прототип Mercedes-Benz Vision EQXX, който дебютира през януари 2022 г., беше проектиран за да демонстрира потенциала на Daimler в аеродинамиката, технологията на батериите и композитните материали. При премиерата от компания обявиха, че не виждат перспективи пред модела, но сега става ясно, че той може да стане сериен. Или поне частично, съобщава Move Electric.


Mercedes-Benz Vision EQXX


Яркият концептуален автомобил е разработен само за 18 месеца, което по стандартите на индустрията е почти миг. Засега няма пълна яснота каква ще бъде съдбата на Mercedes-Benz Vision EQXX, но говорител на марката обяви, че някои от индивидуалните решения ще намерят място в бъдещите серийни автомобили на производителя от Щутгарт.

В случая става дума не само конкретни компоненти и технологии, но и за софтуера и дигиталните инструменти, използвани при разработката на автомобили, както и като цяло в подхода към създаването на новите модели на Mercedes-Benz.

В същото време обаче ръководителят на Mercedes-Benz - Маркус Шефер, както и главният дизайнер на марката Гордън Вагенер, намекнаха, че с определени промени както в технологията, така и в дизайна, концептуалният автомобил Mercedes-Benz Vision EQXX ще се превърне сериен електрически автомобил. Очаква се премиерата на този модел да се състои през 2024 г.

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Ventseslav ( преди 2 години )
    Fiat multipla е много по хубав от тази грозотия
  • #2
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Значи аеродинамиката е дял от динамиката на флуидите дял от физиката там мерцедес нямат принос другото са батериите там те също не са техни общо взето юерцедес сглобявят части от подоставчици по точно е да се каже че мерцедес са фирма от миналото
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Давайте по набързичко. Едно време всеки автомобил отнемаше десетилетие за да бъде проектиран от инженери. Сега така или иначе всички знаем, че се проектират от маркетолози и икономисти, никой няма кой знае какви очаквания за качество, така че какъвто и *** да пуснете, все ще се купува на баснословни цени и с голяма печалба.