IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте какво прави торнадо с пикапа на 16-годишен шофьор

Поведението и на стария Chevrolet, и на водача му стана интернет сензация (ВИДЕО)

Ако все още нямате представа за мощта на едно северноамериканско торнадо, просто изгледайте това видео. На него ясно се вижда как тежащ 2.3 тона пикап Chevrolet Silverado преминава право през смерча, похванат е от него, обърнат е и е завъртян като пумпал върху вратата си. Най-удивителното е, че с оттминаването на торнадото вятърът, духащ със скорост около 210 км/ч,  отново изправя колата на гумите й, а шофьорът най-невъзмутимо продължава по пътя си. Като капак се оказа, че шофьорът е всъщност едва 16-годишен - а Chevrolet ще го награди за смелостта (или безумието) с чисто нов пикап.


 
     
    
Видеото бе заснето миналия понеделник в град Елджин в американския щат Тексас от Брайън Емфингър, наблюдател на торнадо. Той самият призна, че не могъл да повярва на очите си, когато видял как подмятаната от стихията машина накрая се изправя отново и най-спокойно продължава по пътя си. Само за ден видеото натрупа близо 7 милиона гледания само в Twitter.
 
 
торнадо, Chevrolet Silverado
Така изглежда старото Silverado след срещата с торнадото
   

     
Впоследствие местен тв канал издири шофьора, който се оказа 16-годишният Райли Леон. Младежът разказа, че тъкмо се връщал от интервю за работа във веригата за бърза храна Whataburger, и не чул предупредителните сирени за торнадо, вероятно заради силната музика в колата. Въобще не забелязах нищо, преди колата да се завърти, сподели Райли, но призна, че изобщо не се уплашил. Единствено бил разочарован, че колата, която откупил от баща си и тъкмо бил постегнал, е толкова очукана.
   
   
торнадо, Chevrolet Silverado
Райли Леон - оцелял от торнадо, с нова кола и нова работа
 
    
За късмет на Леон историята стигна и до самия производител. От Chevrolet още на другия ден след интервюто обещаха, че ще подарят на Леон чисто ново Silverado 1500 LT в замяна на старата му кола, която вероятно ще ползват с рекламна цел. Новият автомобил бе поставен в петък. Компанията дари и 50,000 долара за ликвидиране на щетите от торнадото в окръга. Самият Райли се похвали, че го одобрили на интервюто за работа и започвал в Whataburger в понеделник. В щата Тексас граджаните имат право на временна шофьорска книжка, след като навършат 16 години.


 

0 от 500