IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, когато сам си монтираш метанова уредба

Volkswagen се взриви на бензиностанция и като по чудо никой не пострада (ВИДЕО)

Когато гледате това видео с взривяване на Volkswagen, ще ви бъде трудно да повярвате, че никой не е пострадал. Кадрите действително за стряскащи, но по-изненадващото е, че двамата души, които стоят до колата, се оттървават без наранявания.



Инцидентът е станал на 16 март в покрайнините на Форталеза – град в североизточната част на Бразилия. По информация на местните медии, превозното средство е били на бензиностанции, когато бутилката с метан избухва. Записите от охранителната камера показват двама мъже, седящи пред VW Voyage, който е с отворен капак. В един момент всичко е наред, а само секунди след това задната част на колата просто изчезва.

Според Daily Mail , колата е избухнала по време на зареждането, като причината е незаконно поставената метанова уредба. След експлозията в задната част на автомобила се вижда ясно струя гориво, която изчезва, когато човек изключва помпата. Твърди се, че собственикът на автомобила сам е поставил метановата система, като не е преминал задължителната проверка за безопасност.

Разследването на инцидента продължава, като се очаква и служителите на станцията за зареждане да бъдат наказани, тъй като не са проверили сертификата на колата, преди да я заредят. Най-интересното е, че бутилката за метан и излетяла на далечно разстояние от автомобила, като е повредила друго превозно средство. А когато пожарникарите отишли да я вземат, тя била изчезнала, тъй като някоя е отмъкнал.

Що се отнася до бедния Volkswagen Voyage, то той не става за нищо друго освен за скрап.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 2 години )
    Метановата уредба с това налягане е все едно си яхнал бомба. На който му харесва да си слага. Но живота е само един. Всеки си предценя.... Нали така беше...
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Кирчо и Кокорчо ..До ( преди 2 години )
    Преди двадесетина години имаше подобен случай и в България. На Москвич Алеко някакъв младеж беше сложил LPG бутилка и високото CNG налягане взриви автомобила.НЕ ВИНАГИ ПРОБЛЕМА Е В ТОВА КАК А В ТОВА КАКВО Е МОНТИРАНО.ОБАЧЕ ЩО БАРАТ?? ТО И КИРЧО ДОЙДЕ С ГОЛЯМАТА УСТА,ПЪК СЕ ОКАЗА ЧОВЕК НА БОЖКОВ.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Много са зле ( преди 2 години )
    Желязо, бате, бразилците не са се губили времето и отмъкнали бутилката топла, топра
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Метанова или газова система сложени от оторизирана фирма нямат никакъв шанс да гръмнат. Имат тройни защити и просто няма никакъв шанс да не сработи някоя от тях. Всички гърмежи са следствие на неоторизирани монтажи, видоизменения и поддръжки. В Холандия около 30% от колите са на газ/метан. От 5 г. не съм чул да има инцидент с такава кола. Тук обаче правилата са строги и ако пипнеш нещо по уредбата могат да те обвинят за тероризъм и никой не смее. Всяка година се извършва проверка и няма проблеми
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Медиите съобщават само за отделни случаи, когато има жертви или това става на оживени места в градовете. Пожарите са непрекъснато.Само тази година има множество тежки или зрелищни случаи, попаднали в медиите. През юли кола с газова уредба гръмна в движение край Петрич и шофьорът загина.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Още преди повече от 9 години при първата жертва с експлозия на метанова газова уредба в България, когато младеж загина и други бяха ранени на бензиностанция в ТърговищеИ големият проблем е в немарливостта и лошото поддържане на газовите уредби. Слава Богу, че колите на пропан-бутан нямат бутилки с високо налягане. Защото те се запалват буквално през ден тук и там из България. Медиите съобщават само за отделни случаи, кога
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Такива ли ( преди 2 години )
    14.09.19Метанова бутилка на лек автомобил гръмна на бензиностанция в ДобричНа бензиностанция в Добрич около 20.00 тази вечер е имало взрив. По предварителни данни става въпрос за метанова бутилка на автомобил, която е избухнала по време на зареждането.По думите на директора на Пожарната безопасност в Добрич комисар Дарин Димитров пострадали при инцидента са две жени майка и дъщеря. Те са транспортирани към Спешното отделение в Добрич...
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не съм метанаджия, но ако правех много км. бих си сложил и да бих си избил инвестицията за отрицателно време. Бих си сложил законна уредба, а не като тази в статията. Ти изобщо правиш ли разлика между двете или си решил да хейтиш само? В цял свят хора карат с алтернативни горива и не е проблем, но за такива експерти, като теб е. Със сигурност караш нафтова печка и в главата ти е пълно със сажди от ауспуха.
  • #1
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега ще се появят на метанаджиите, които ще обяснят колко бързо се избива инвестицията в метанова уредба и колко огромна е далаверата да се кара на метан или поне пропан-бутан.