IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi спря производството на осем модела

Прекъсването ще продължи няколко седмици

Ръководството на Audi изпрати писмо до своите европейски дилъри, в което обявява временно спиране на производството на осем модела. Заради кризата в Украйна заводите на марката не могат да получат необходимите компоненти за сглобяването на превозни средства.


Audi


Компанията очаква, че прекъсването на производствения процес ще продължи няколко седмици, като то ще засегне не само модели с двигатели с вътрешно горене, но също така хибриди и електромобили. От Audi предупреждават, че „значително са удължени сроковете за доставка“ на компоненти за A4, A5, A6, както и за купето и кабриолет A7 и TT.

Освен това спирането на европейското производство ще засегне кросоувърите Q7 и Q8 и електрическия Q4 e-tron. В компанията се надяват, че постепенно ще могат да рестартират сглобяването на тези автомобили, като пълният обем на производство ще бъде възстановен след средата на април. Кризата обаче ще засегне и други модели на производителя, които в момента се предлагат за поръчка в ограничени количества.

В началото на седмицата заради ситуацията в Украйна затвориха европейските предприятия на още няколко производителя. Сред най-силно засегнатите от прекъсването на доставките на компоненти е Ford, който беше принуден да спре работа в заводите си в Германия и Испания.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ИБН ЕБН АЛ КАМИЛ ( преди 2 години )
    От 30 години се чудя защо Русия и Украйна са толкова балами държави????? Имат всичко, дават го на запада без пари и после им го връщат на 3-на цена??? Имам приятел, моряк, казваше, че от Украйна товарят някаква си вид кал, карат я в Италия, онези правят теракот и го връщат там на 100000 пъти по скъпа цена.. Като знаете това, накарайте Италия и Испания да направят там заводите си щом искат... Русия същото... Няма да давате, ще дойдат те при вас.. И бмв и мерцедес и Сони и адидас. Дасиебътмайкат ...
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поредната спекулация, имаща за цел да оправдае високите цени на новите автомобили; а пък ако успее и да повиши цените на употребяваните - 2 в 1!"Големите опашки" пред дилърите на автомобили ( както обичат да ни обясняват), са нещо, с което отдавна сме свикнали!През последните 3-4 месеца гледам обявите, и се оказва, че употребяваните автомобили са с неоправдано завишени цени. След няколко месеца ги намаляват с по 1000 - 2000 паунда и дори повече! Истината поне за мен е ОЧЕВИДНА.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хаджи Христо ( преди 2 години )
    Хайде спирайте ги тия безумни автомобили! Може ли да си кръстиш марката "А? У! Диюююю..."?!?
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ауди и без това са едни от най сложните,не надежните автомобили особенно tfsi харчат масло и няма интерес към употребявани..Ауди автомобилите са ви ОК от 3-5 год.след това мъка за собствениците и радост за автомеханиците
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    В Испания ( преди 2 години )
    По магазините е същата работа, всичко е с +10%, щандовете празни, слънчогледовото олио на цената на зехтина. Макарони само от 3 евро килограма, брашното и то само от най скъпото. Вчера някакъв призовава хората да не ходят на пазар и да не купуват, защото ще се опразнят рафтовете -.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Homer Simpson ( преди 2 години )
    Защо само 8 модела? Спирай всички модели !
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е изгодно за производителите, защото се създава недостиг на автомобили и цените скачат, защото търсенето изпреварва предлагането. Неслучайно печалбите им са скочили в пъти.
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Загуби загуби загуби