IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG представи нов звяр за писта

Купето GT Track Series излиза в тираж от 55 бройки на фантастична цена

През тази година спортното подразделение Mercedes-AMG отбелязва своята 55-годишнина. По случай юбилея компанията вече представи специална версия на всъдехода G-Class под името Edition 55, а сега идва ред и на най-мощната клиентска машина, създавана някога в Афалтербах.


Mercedes‑AMG GT Track Series


Това е Mercedes‑AMG GT Track Series - истински звяр, създаден на базата на GT Black Series. От него ще бъдат произведени 55 бройки, като всички ще бъдат боядисани в специалния цвят Manufaktur Hightech Silver Magno с червени акценти, тапицерия от въглеродни влакна и с интериор, комбиниращ червено и антрацит.

Под капака на суперколата се намира 4,0-литров V8 с двойно турбо от серията AMG GT Black, който има подобрени горивни инжектори. Това дава възможност мощността да бъде увеличена до 734 к.с. и 850 Нм. За сравнение, GT Black Series развива 730 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Двигателят е съчетан с 6-степенна секвенциална скоростна кутия Hewland HLS с регулируеми настройки на задния диференциал.


Mercedes‑AMG GT Track Series


Автомобилът, който е създаден за каране на писта, получава още регулируеми амортисьори Bilstein и аеродинамичен комплект от въглеродни влакна. Някои части на каросерията също са изработени от въглеродни нишки. В резултат на това собственото тегло е 1400 кг, което е със 188 кг по-малко от Black Series. 

В аскетичния интериор няма нищо от обичайния Mercedes, като той включва ролбар, карбонова централна конзола с превключватели, състезателен волан и седалки. Има също авариен люк и пожарогасителна система. 


Още снимки на Mercedes‑AMG GT Track Series - вижте в галерията:


Продажбите и доставките на Mercedes-AMG GT Track Series ще започнат през второто тримесечие на 2022 г. Цената на всяка кола от серияте е минимум 369 000 евро.

Снимки: Mercedes-AMG


0 от 500