IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специален Defender за 60 години Джеймс Бонд

Всъдеходът е подготвен за участие в специално състезание

Подготвен за екстремни надпревари Land Rover Defender 90, "облечен" със специална окраска, отбелязва 60-тата годишнина от началото на поредицата филми за за британския шпионин Джеймс Бонд, познат на всички с кодовото си название 007. Всъдеходът ще участва в надпревара от състезателните едномаркови серии Bowler Defender Challenge.


Land Rover Defender Rally James Bond


Зад волана на специалния юбилеен Defender в надпреварата в Северен Уелс ще бъде трикратния рали шампион на Великобритания Марк Хигинс, който освен това е участвал като каскадьор в някои от най-култовите филми от поредицата за легендарния шпионин като Quantum of Solace, Skyfall, Spectre и No Time to Die.

Специалният всъдеход е с черна окраска на каросерията, като има изписани със златен цвят на капака и багажника имената на всичките филми за Джеймс Бонд. На покрива и от двете страни има огромен надпис с числото 60 и интегрирано в дизайна класическото лого "007".


Land Rover Defender Rally James Bond


За задвижването на състезателния Land Rover Defender се грижи двигателя Р300 Ingenium с максимална мощност от 300 конски сили и въртящ момент от 400 Нм. Сред модификациите на всъдехода влизат подобрена охладителна система за двигателя и трансмисията, спортна изпускателна система, сертифицирана предпазна клетка и спойлер на покрива.

Състезателната машина разчита също на модифицирано окачване със специални пружини и амортисьори, както и усилване на възлите в долната част на шасито. Машината е обута с усилени 18-инчови състезателни джанти от Bowler, на които са качени гуми за всякакви терени.


Land Rover Defender Rally James Bond


Моделите на Land Rover са познати участници във филмите за Джеймс Бонд. За да отпразнува тази връзка, производителят лансира Defender V8 Bond Edition миналата година, по време на премиерата на лентата No Time to Die.

Bowler Defender Challenge от своя страна е едномарков шампионат с британския всъдеход, състоящ се от 12 отбора, който се провежда по правилата на рали-рейд надпреварите, като например рали "Дакар".

0 от 500