IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan разкри електрическото си бъдеще в Европа

Японската марка ще залага на 6 модела с нови технологии

Компанията Nissan обяви, че поема твърдо своя курс за укрепване на позициите си на европейския пазар, като представи новата си гама, състояща се от 6 електрифицирани модела. Те ще излязат на пазара през 2022 г., като ще играят основна роля в дългосрочния план за развитието на компанията, известен като „Ambition 2030”


Nissan


Японският производител потвърждава намерения си да не инвестира в Евро-7, като за целта от 2023 г. ще спре да предлага автомобили с двигатели с вътрешно горене на европейските пазари. В компанията очакват 75% от продажбите на Стария континент до 2026 г. да бъдат на електрически автомобили. А пълната електрификация на портфолиото на марката трябва да бъде постигнато в края на десетилетието.

Нещо повече - отивайки отвъд електромобилите, Nissan разработва цяла екосистема, базирана на електроенергия, която изследва възможностите за оптимизиране и управление на капацитета на батерията. За целта в гамата ще попаднат не само модели, задвижвани изцяло на ток, но и хибриди, оборудвани с нови и модерни технологии.

Електрифицираното бъдеще на Nissan в Европа (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500