IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda, Honda и Nissan съкращават производството на автомобили

Причините този път не са пандемията от коронавирус и недостигът на микрочипове

Mazda Motor ще спре производството на 7 и 8 февруари в два от заводите си в Япония: в Хирошима и Хофу. Това съобщиха от пресслужбата на компанията на 4 февруари. Причината изобщо не е в липсата на електронни компоненти, както може да се предположи, а в необичайно студеното време в източната част на Северна Америка.


Mazda


Ниските температури ще попречат на ритмичното доставяне на резервни части от САЩ до Япония, така че конвейерът ще трябва да спре за два дни. Също така, изданието Nikker Asia на 4 февруари съобщи за намаляване на производството в японските заводи на Honda Motor и Nissan Motor през февруари.

Honda ще намали производството с 10% от планираното ниво - до 60 000 автомобила на месец. Спирането се дължи на забавяне на доставката на компоненти от Югоизточна Азия заради декемврийското наводнение в Малайзия.


Honda


Honda стана първият японски автомобилен производител, който обяви въздействието на този инцидент върху производството си на автомобили, но според анализаторите и  други компании може да последват примера ѝ.

Nissan пък също заяви, че ще намали производството през февруари с 10 000 автомобила, което е с 4% по-малко от първоначалния план на компанията. Японците, които са част от Алианса с Renault и Mitsubishi не уточняват защо ще намалят производството.

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Точно обратното! Масово хората искат ново и ново, по-добро и по-добре, да прехвърляте цялата вина на жените и "консумираното",ама изобщо, изобщо не е меродавно.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всички ще намалят производството, накрая и Тесла. Просто цените на колите станаха космически и потреблението ще падне. Прехода към ел. коли и автономното управление ще държи известно време конверите пълни, и това ще е до време ако високите цени се задържат.
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    и за тия иде фалит, така е като са слепи като къртици