IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG отбеляза 55-ия си рожден ден със специална G-Class

Юбилейната G 63 Edition 55 може да се поръча до края на октомври

Пред тази година Mercedes-Benz отбелязва 55-ата годишнина на подразделението си AMG. В места на юбилея компанията пусна специална версия на своя Gelendvagen, наречен „Edition 55", който се отличава с ексклузивни цветове на каросерията и контрастно оформление на интериора.


Mercedes-AMG G 63 Edition 55


Mercedes-AMG G 63 Edition 55 ще се предлага с избор от три варианта за цвят на каросерията - черен обсидиан, металик и диамантено бяло. Всъдеходите от серията получават още 22-цолови джанти в матово сиво, които са комбинирани с червени спирачни апарати. Автомобилът се отличава още с черна решетка и хромирана капачка за гориво с лого на AMG.

Интериорът на специалната версия е изработен от черна и червена кожа Nappa. Контрастната палитра е съчетана с матови карбонови вложки и емблеми „AMG Edition 55“ на волана от микрофибър, таблото и велурените постелки.


Mercedes-AMG G 63 Edition 55


Под капака на тази G-Class е поставен 4,0-литров V8 битурбо двигател, който развива мощност от 585 к.с. Той е съчетан с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Цената на стандартния автомобил с този мотор е 162 150 евро, а за допълнителния пакет „Edition 55" трябва да се платят още 17 850 евро. Поръчки за юбилейния всъдеход ще се приемат до края на октомври.


Още снимки на юбилейния всъдеход - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 2 години )
    ЩОТО истината - а тя е ЕДНА единствена: Тези твои МБенци, БМВета, Астъни,РРовери са тривиална ф-*** на проста селска фукария и елементарна снобария и типична проява на характерния с ограничения си вкус русский мужик/чиновник; докато споменатият от мен GENESiS е горд символ на верен самобитен избор и въплъщава в себе си изискания и високо-качествен стил на живот - нещо като перлата в короната на РИЪЛ авто-мания...
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 2 години )
    И да те посветя в една РЕАЛна истина в живота: За тия близо 400 хил.лева споко може да купиш 4 броя по-скромни GENESiSA или 2 бр. от най-върховия им модел, който по лукс, качество, здравина, надеждност, комфорт, возия, ексклузивност и външна визия, т.е. крассота НЕ ОТСТЪПВА по нищо - нито на твоето Бе-Не-Ве, нито на Дж.Бонд Астън Мартин DB7-UP, нито на ЛеХъСА,независимо че тез машини са поне 2-3х по-скъпарски като цифра. И като седнеш в този чуден кар ще прозреш сам с очите СИ жестоката ИСТИНА!
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 2 години )
    И конкретизирам: : G, както знаеш = GENESiS; L, както знаеш = LeXuS; T, както знаеш = TESLA; RR, както знаеш = ROLLS ROYCE и накрая - K, както знаеш = KoenigseGG /сиреч Шведското ЯЙЦЕ!/. И съвсем отделен въпрос е, дали като средно-стат. местен жител, човек като мен изобщо да е в състояние да си ги позволи...поне по-скромните модели на първата 3-ка със сигурност; но в БГ опазването им е въпрос на екзистенциално оцеляване, така че засега - ПАС, щото е НЕвъзможно. . .поне на тоя етап, ФАКт.
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 2 години )
    До 5: 1/ Не всеки солиден богат собственик на подходящия му/й премиуМ-Кар е умствено ограничен и немислещ за парите,к. дава за поддръжката+возията и като некой руснак да хвърля с лека ръка парите си на ВЯТЪРА; 2/ С ТеХаС-кото начало у селяка НЕАМ нищо общо, тъй като съм се пръкнал /за огромно съжаление!/ тук, в столицата; 3/ И в тази вр., не съм стиснат като брат ми, а инвестирам и купувам само качествени IT-продукти; 4/ Държа на естетически красивите, здравите и надеждни коли: G,L,T,RR.
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А бе, тая кола не е за шушляци, дето пет кинта са им дневните!
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 2 години )
    До тоя свръх-намаания под мен ГЕРМАН.ПРО-ФАН: И така, ако НЕ знаеш, шъ земъ да те пооткрехна малко: Въпросното уж-всъдеходче харчи - при нормална експлоатационна ситуация точно 13,6 л/100км; т.е. приблизително 40 камъка само до ПЛОВДИВ-таун; и когато след 2 год. и нещо, специално след вайната и ЕВРОто, цената на литъра стане цела 5-ка, шъ те попитам тоГА3 аз - K.0. праим?!? И ако некой добре подкован и солидно проявяващ се собственик реши и натисне газта, цената за 100-чка км става 20 л на сто..
  • #1
    0 rate up comment 7 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 2 години )
    400 хиляди ЮБИЛЕЙни лефчета се снасят за таЯ убафа и свръх-прекрасснаЯ ДЖИПка, която се води УЖ - всъдеход. И K.0. праим, когато след по-малко от година на бел свет се появи жестоко мачкащият ГО САЙБЪР-ТРАК на ИТС-ъ-МЪСТ и то на ПОЛОВИН ЦЕНА и съответно на дневен ред веднага се вижда и става ЯСНО, че ще го ИЗДУА туй сребристо и НЕзначително мъниче от тъмен НЕдоказан ПРАисторически праизход. м-ДА.