IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Промяна - Mazda6 със задно няма да има

За японците е много по-важно да продават повече кросоувъри

През последните месеци все повече се засилват слуховете за появата на Mazda6 със задно предаване и 6-цилиндров двигател, като това трябва да бъде част от стратегията на марката в премиум-производител. Оказва се обаче, че плановете на японската компания са напълно различни и в тях, поне за пазара в Европа, а и за други основни пазари, не влиза подобен модел.


Mazda


В интервю за Autocar ръководителят на отдела за инженеринг и разработки на Mazda Europe - Йоахим Кунц, почти не остави надежди за появата на нов седан или купе със задно предаване и по-голям задвижващ агрегат.

„Би било наистина хубаво да имаме модел като концепцията FR и да сложим 6-цилиндров двигател на наследника на Mazda6 или на голямо спортно купе, но към момента най-важното за нас е да продаваме SUV", обясни Кунц.

Той отново потвърди и това, което каза при премиерата на кросоувъра CX-60 - в Mazda ще съсредоточат усилия върху 4 нови модела, които са изградени на новата платформа със задно предаване или задвижване на четирите колела Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture. За Европа и Австралия това са CX-60 CX-80, който ще е с 3 реда седалки, а за САЩ - CX-70 и CX-90.


Mazda


Що се касае до настоящата Mazda6, тя вече беше спряна на някои големи пазари - като този в САЩ, например, но на останалите ще се предлага в сегашния си вариант, като ще претърпи някои модернизации, но те няма да бъдат толкова съществени, колкото се очакваше.

„SUV-тенденцията на пазара продължава, което е много важно за Mazda. Това се продава най-добре и ние трябва да се възползваме максимално", каза още представителят на японската компания.

0 от 500