IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводи на BMW в Европа се връщат към пълно производство

Паузата беше принудителна заради проблеми с доставките от Украйна

Германският концерн BMW ще възстанови пълния обем на производство в заводите си в Германия и Великобритания. По-рано тази седмица предприятията в Динголфинген, Мюнхен и Оксфорд бяха спрели работа за няколко дни заради проблеми с доставките от Украйна.


BMW производство


В интервю за Auto News Europe шефът на производството на BMW - Милан Неделкович, потвърди, че производството ще бъде възобновено в обектите в Мюнхен и Динголфинген още тази седмица, като ще се върне към нормалните нива на 21 март. Заводът в Оксфорд ще започне работа на 21 март, като там производството ще бъде увеличено, за да се компенсира изоставането.

Засега от компанията не посочват колко производствени единици е загубил BMW заради принудителната пауза. Неделкович посочи само, че заводът в Мюнхен е използвал спирането, за да направи някои технически промени и подобрения в процеса. Те са били планирани за есента, но в компанията са решили да ги осъществят по-рано.


BMW производство


В изявление до медиите от BMW обявиха, че очакват още проблеми с доставките, предизвикани от военните действия в Украйна, което може да доведе до промени в производството.

„Все още водим интензивни разговори с нашите доставчици. Заедно с тях непрекъснато оценяваме ситуацията и взимаме мерки за осигуряване на доставките, за да можем да не нарушаваме графиците на производство и за отговорим на все по-голямото търсене от страна на клиентите ни", обявиха от BMW.


0 от 500